BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  MEDYA

Gülen'e en yakın isimden bombalar!

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, casus iddialarına sert çıktı Kozanlı Ömer ile ilgili iddiaları hayal mahsulü olduğunu söyledi.

Abone ol

Cüneyt Özdemir, Sabah'ın Emniyet'in imamı olarak tanıttığı Kozanlı Ömer'i Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'e sordu.

Yeşil, Kozanlı Ömer'i 20-30 yıl önce İzmir'den tanıdığını söyledi, yapılan suçlamaların yersiz olduğunu söyledi. Kendisinin de bir toplantıya katılması nedeniyle casus ilan edildiğini iddia eden Yeşil, iddialara tepki gösterdi.

Sabah gazetesinin ortaya attığı iddialarla ilgili konuşan Mustafa Yeşil, kendisini canlı yayında ihbar etti, hükümetin kendisini casus ilan ettiğini söyledi. CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplayan Yeşil, Kozanlı Ömer diye iddia edilen kişiyi tanıdığını; ancak mahkemenin ilgili kişiyle kararını çok önceden verdiğini söyledi. İşte canlı yayındaki o sözler;

"KARŞINIZDA CASUS DURUYOR"

"Şu anda röportaj yaptığınız, konuk ettiğiniz kişiyi tanımamışsınız. Siz Kozanlı Ömer'i soruyorsunuz ama karşınızdaki kişi uluslararası casusluk organizasyonları yapan, bu operasyonun uluslararası ayağını organize eden ve bu amaçla belli büyükelçilerini koordine eden bir casus var şu an karşınızda. Evet o kişi benim. Bu gördüğünüz casus benim ve ben uluslararası ayağını organize ediyorum. Büyükelçileri buna fikren hazırlıyorum. Dış ayağının koordine ediyorum yani hayallere sığmayan bir suçlamayla karşı karşıyayız. Bakınız bir Avrupa Birliği elçileri ile zannediyorum operasyondan iki gün sonra onların standart toplantıları katıldım. Kaldı ki o toplantıya Egemen Bağış gelmiş, Fatma Şahin gelmiş böyle bir toplantı bu. Ben bu toplantıya hizmetin normal, uluslararası projesiyle ilgili katıldım. Biliyorsunuz şu an Türkiye'de Birleşmiş Milletler'in genel danışmanlık statüsüne sahip tek kuruluşu burası.

"O YORUMLARA ÇOK KIZDI"

Bilgi almak istediler ve bende yapılan hizmetleri anlatmak için o toplantıya katıldım. Toplantıya katıldık, konuşmamız oldu. İnanın Türkiye gündemi ile ilgili bir ya da iki soru soruldu. Bu sorulardan birisi geçmiş dönemde hükümetle, aramızın iyi olduğu neden bozulduğuyla ilgili bir soru da Hizmet'in finanslar hacmiyle ilgiliydi. Onun dışında hepsi projelerle ilgili oldu ki zaten bu olayı da kendi web sitemizden duyurusunu yaptık. Hürriyet gazetesi bu konuda olayı anlatan bir haber yapıldı fakat ertesi gün maalesef devletin en üst kademelerinden bu haber uluslararası casusluk şebesinin başı da, koordine edeni de ortada yorumları yapıldı. Şimdi ben size soruyorum böyle bir mantıkla yaklaştığınızda suçlu ilan edemeyeceğiniz bir kişi var mı Allahışkına. Bana suçlu gösteremeyeceğiniz bir kişi var mı?

KOZANLI ÖMER KİM?

Kozanlı Ömer denilen bu şahıs, hatırlayın Hanefi Avcı'nın kitabında geçti. Ben bu zaatı İzmir'den tanıdığım bir insandı. Kaldı ki ben bu isimle 20-30 yıl görüşmüşlüğüm yoktur. Sigorta işleri yapan bir kişiymiş ben görünce de şaşırdım. Sonra baktım Kozanlı Ömer denilen şahsa yakıştırdıkları bu olay akıllara hayallere gelen bir şey değil.

"SAVCILIĞA GİTTİ ZATEN"

Kaldı ki bu Hanefi Avcı'nın kitabında geçtikten sonra bu konuyla ilgili mahkeme başvurmuş ve bu konu adli olarak araştırılmış, sonuç çıkmamış. Yine bu iddialar, bugün kullanılan kavramlar, ifade edilen iddia ve isnatların hiçbiri yeni değil. Yani AK Parti iktidarının son sekiz yılında bu kişiler en azından medyaya yansıyan kısmıyla biliyorlar. O dönemde bu arkadaş gitti, dedi ki Kozanlı Ömer denilen şahıs benim. Bu şahıs emniyetin sigorta işlerini yapan, muhakkak başka da yapıyordur,  bu işini yapması sebebiyle oradaki insanlarla temas ve ilişkilerini kullanarak imamda yaparsınız, müezzinde yaparsınız. Bu meselinin getirip başına koyarsınız."