BIST 9.543
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.486,48
HABER /  GÜNCEL

Annesini sopayla döverek öldürdü

Edirne'de şizofreni adam annesini sopayla döverek öldürdü.

Abone ol

EDİRNE'nin Uzunköprü ilçesinde, şizofreni hastası olduğu iddia edilen adam annesini sopayla döverek öldürdü.

İddiaya göre Hüseyin D. (50), annesi Hanife D.'den (76) sofra hazırlamasını istedi. Anne sofrayı hazırlamayınca şizofreni hastası adam, bahçeden aldığı sopayla annesini dövmeye başladı. Cinnet geçiren şahıs, annesini başına vurduğu sopayla olay yerinde öldürdü. Olayı gören baba Mustafa D., 156 Jandarma ekiplerine ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, Hüseyin D.'yi Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürürken, 112 Acil Servis ekipleri ise cesedi Uzunköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.

Gözaltına alınan şizofreni hastası, karakoldaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Hüseyin D.'nin yaklaşık 10 yıl Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü ve taburcu olduktan sonra ilaç kullanmadığı belirtildi. Mahkeme heyeti, şizofreni hastası Hüseyin D.'yi cezaevi yerine, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi.
 

"BEN ANNEMİ SEVMİYORUM"

Hüseyin D.'nin çıkarıldığı mahkemede verdiği ifade ise duyanları şaşırttı. Şahıs ifadesinde, "Hanife D. benim annem, Mustafa D. ise benim babam. Ben annemi sevmiyorum. Ancak babamı çok seviyorum. Babam bastonla yürür. Dün gece annemin öldüğünden haberim yok. Ben akıl hastasıyım hiçbir şey hatırlamıyorum" dedi.