BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.430,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Başbakan'a çete sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Hükümette görevli kaç bakanınız "bir nevi çeteler'in içindedir veya dışındadır?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Başbakan'ın, "Bunlar bir nevi çetelerdir. Bunlar devletin içinde devlet olma gayretindedirler. Bu örgütlenmeyi ortaya çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa ortaya çıkaracağız. Şuymuş, buymuş, şucuymuş, bucuymuş, bizi enterese etmez" dediğini ifade eden Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Bir nevi çeteler kimlerdir?

Yardımcılarınızdan Sayın Ali Babacan'a bağlı Halkbank'ın Genel Müdürü'nün evine 4,5 milyon dolar parayı faiz lobisi mi koymuştur?

Hükümette görevli kaç bakanınız "bir nevi çeteler'in içindedir veya dışındadır?

27 Aralık 2013 tarihinde Sakarya Kent Meydanı'ndaki açılış töreninde halka hitabınız sırasında, "2023'e ilerleyeceğiz. Kaos lobisi, faiz lobisi kaybedecek, terör lobisi son kozunu oynuyor. Ama kaybedecek' ifadesini kullanmıştınız. "Kaos lobisi' nedir ve kimlerden oluşmaktadır? "Faiz lobisi' nedir ve kimlerden oluşmaktadır?

"Faiz lobisi' söyleminizden sonra "faiz lobisi'ni oluşturan kişi ya da kişileri açıklamamıştınız. "Kaos lobisi'nin kimlerden oluştuğunu kamuoyuna açıklayacak mısınız?

"Bir nevi çeteler'in yurt içi ve yurt dışı bağlantıları var mıdır? Varsa bu bağlantılar nedir ve kimlerden oluşmaktadır?

İçişleri Bakanınız elinde bulunduğunu iddia ettiği bazı bilgi ve belgelerin olduğu ifade etmiştir. Bahse konu olan bilgi ve belgeleri ne zaman açıklayacaksınız?

Gezi olaylarının yaşandığı sıralarda elinizde "faiz lobisi' ile ilgili birtakım belgeler olduğunu ifade etmiştiniz. İçişleri Bakanı ise Gezi olayları belgelerinden daha güçlü belgeler olduğunu söyleyerek, Gezi olayları belgelerini hükümsüz mü kılmıştır?

HÜKÜMETLERİNİZ DÖNEMİNDE BELİRLİ ARALIKLARLA GİZLİ LOBİLER Mİ ORTAYA ÇIKMAKTADIR?

SPK'nın 6 aydır üzerinde çalıştığı "faiz lobisi' ve ilgili spekülasyonları bulamadığı basına yansımıştır. Bu durumda "faiz lobisi' söyleminiz ile SPK'nın çalışma sonucu çelişmemekte midir?

Hükümetleriniz döneminde belirli aralıklarla gizli lobiler mi ortaya çıkmaktadır?

TRT 1'de yayınlanan 'Enine Boyuna' programına konuk olan İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala, "Yalanın maliyeti 104 milyar dolar oldu. Şimdi ben bir şey soruyorum, doları kim aldı? Bir şey söylüyorsam sadece şüpheyle değil' ifadesini kullanmıştır. "Dolar' alan kişi ya da kişiler kimlerdir?"