BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  GÜNCEL

Savcı Zekeriya Öz için çok ağır iddia

Star gazetesinin manşetinde Savcı Zekeriya Öz vardı bugün. Gazete Başbakan'ın sözünü ettiği savcının Zekeriya Öz olduğunu iddia etti.

Abone ol

Star Gazetesi, Zekeriya Öz’ün defalarca Fatih Belediyesi’ne giderek iş takibi yaptığını iddia etti.

Haberde, "Öz’ün usulsüz inşaat yapan Victory Hotel’e cezai işlem uygulanmaması için tehditvari ifadelerle baskı yaptığı ancak bir sonuç almadığı bildirildi." dendi.

ERDOĞAN ONU KASTETMİŞ

Başbakan Erdoğan İzmir’de Fatih Belediyesi'ni kast ederek “Bir savcı iş takip ediyor. Belediyeye geliyor, bir talepte bulunuyor. Olmayınca bu adımı atıyor” demişti.

Bu haberle Başbakan Erdoğan'ın sözünü ettiği kişinin savcı Zekeriya Öz olduğu iddiası ortaya atıldı. Haberde Zekeriya Öz için görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle "hapis" imasında da bulunuldu.

LALELİ'DEKİ OTEL İÇİN TEHDİT ETTİ

Star Gazetesi'nin Savcı Öz ile ilgili ağır iddiaları şöyle;

Başsavcıvekili Öz, Fatih Belediye Başkanı Demir ile defalarca görüşerek, İstanbul’un en değerli turizm bölgelerinden Laleli’de bulunan Rese Turizm’e ait Victory Hotel için ricacı oldu. Bir çok kez belediyeye gelen Öz’ün zaman zaman da belediye görevlilerine tehditvari ifadelerle baskı yaptığı ancak bir sonuç alamadığı öğrenildi. Hatta Başkan Demir’in baskısını artıran Savcı Öz ile görüşmeyi kabul etmediği de bildirildi.

RUMELİ CAFE İÇİN DE RİCACI OLMUŞ

Zekeriya Öz’ün Fatih Belediyesi’nden ricacı olduğu bir başka yerin ise Kennedy Caddesi Samatya’daki büfe ve WC olarak kullanılan bin metrekarelik alan olduğu öğrenildi. Öz’ün bu kamu alanını kapatan Rumeli Cafe için de işlem yapılmamasını rica ettiği bildirildi. Ancak bu konuda da talebi karşılanmadı.