BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  MEDYA

Gazeteci Bünyamin Aygün için imza atın

Bir empati kurun ve Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için başlattığım bu imza kampanyasına destek verin.

Abone ol

'Sizin hiç kardeşiniz esir düştü mü yad ellerde? Ya da eşiniz, evladınız?'

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu, bu soruyu sorarak başlıyor Suriye'de El Kaide'ye bağlı bir örgüt tarafından esir tutulan ve bir ayı aşkın zamandır kendisinden haber alınamayan Bünyamin Aygün için kaleme aldığı çağrı metninde. Change.org sitesinde imzaya açılan çağrı metni şöyle devam ediyor:

BEN DE ESİR EDİLDİM AMA...

Ben, Gürcistan Savaşı'nda üç gün Rusya topraklarında hapsedildim. Aileme haber ulaştımakta zorluk yaşadım. Bugün, Suriye’de esir düşen gazeteci Bünyamin Aygün, benim kameraman arkadaşım Cumhur Çatkaya'yla yaşadıklarımın bin beterini yaşıyor. Çünkü bir devlet tarafından alıkonulmuyor, uluslararası hukuka tabi olmayan bir direnişçi grubun elinde. Yani can güvenliği yok, pazarlıklar nasıl sürüyor onu bile bilemiyoruz. Bir empati kurun ve Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için başlattığım bu imza kampanyasına destek verin.

BÜNYAMİN AYGÜN BİR GAZETECİ

Zordur gazetecilik. Siz hep gösterişli kısımlarını görürsünüz. Ama sizin gördüğünüz şaşalı dünyanın arkasında görünmez kahramanlar vardır. Gerçek haberin peşinde koşarlar. Kendi kamuoyunu bilgilendirmek için kılı kırk yarar, gözünü budaktan esirgemezler. İşte Bünyamin Aygün onlardan biridir. Ait olduğu toprakların insanı dolaylı yoldan haber almasın, ilk elden benim tanıklığımla bilgilensin, benim gözümden gerçekleri öğrensin diye bugün Suriye'de ve tutsaktır. Onun cesaretine ve meslek aşkına kayıtsız kalmayın ve bu metne imzanızı atın.

MESLEKİ DAYANIŞMA ADINA SESSİZ KALDIK

Dost kara günde belli olur derler. Biz gazeteciler mesleki dayanışmamızdan ötürü, uzun süredir sessiz kaldık. Çünkü pazarlıkları olumsuz etkilemek istemiyorduk. Onun bir tek kılına zarar gelmesin diye hareketsiz kaldık. Ama artık vicdanımız sızlıyor, uykularımız bölünüyor, yüreğimiz dayanmıyor. Bir an evvel Bünyamin ailesine ve sevdiklerine kavuşsun istiyoruz. 

O yüzden ben gazeteci arkadaşlarım adına bu kampanyayı başlattım. Biliyorum gündem çok yoğun, ama bugün sahip çıkmazsak, Bünyamin’in evinden ayrı kaldığı günlere bir yenisi daha eklenecek.Bünyamin’e sahip çıkmak için hemen şimdi imza atmanızı ve kampanyayı olabildiğince çok kişiyle paylaşmanızı rica ediyorum.

Not: Kampanyaya hızlı ulaşım linki: www.change.org/BunyaminAygunSerbestBirakilsin Kampanyayı imzaladıktan sonra bu linki Facebook, Twitter ve email yoluyla paylaşarak daha çok kişinin desteğine ulaşmamız mümkün.