BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,91
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı Yeni Şafak'a sert çıktı

Zaman yazarı Bilici, ABD elçisi Ricciardone'yi 17 Aralık operasyonun mimarı olarak sunan Yeni Şafak'a elçinin neden kovulmadığını sordu.

Abone ol

Zaman si yazarı Abdülhamit Bilici, Yeni Şafak'ı operasyon haber üretmekle suçladı. Yazara göre haberin asıl amacı, bir yandan yolsuzluk skandalının hükümete karşı dış darbe olduğu imajı vermek, diğer yandan halkın gözünde camiayı ABD maşası gibi göstermek.

Hükümet-cemaat gerilimi medyada tüm hızıyla sürüyor. İktidara yakın gazetelerin taşeron suçlamasına cevap Zaman yazarı Abdülhamit Bilici'den geldi.

"ABD elçisi neden kovulmadı?" başlıklı yazısında Bilici, camianın terör örgütü, ABD, İsrail ajanı gibi gösterilmesine isyan etti. Geçmişte dindar kesime karşı yalan haberleri Zaman'ın ortaya çıkardığını hatırlatan yazar, bugün irtica diye yaftalanan kesimlerin, hizmet hareketini öcüleştirme kampanyasına odun taşımakla suçladı.

Bilici, 17 Aralık’ta operasyonun hemen ardından AB büyükelçileriyle bir araya geldiği söylenen Ricciardone'nin “Halkbank’ın İran’la ilişkilerinin kesilmesini istedik. Dinlemediler. Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz.” sözünü manşetine taşıyan Yeni Şafak'ın "çek git" çağrısını gündeme getirdi. Bilici o gazeteyi ve hükümeti böyle eleştirdi:

BÜYÜKELÇİ TARAFINDAN YALANLANDI

"Bu çapta haberi ‘istihbarat servisi’ imzasıyla isimsiz yayımlayan gazetelerden biri, operasyonu itiraf eden ABD elçisine ‘çek git’ diyor ve Dışişleri’nin de uyaracağını yazıyordu.

Haber yayımlanır yayımlanmaz Büyükelçi tarafından yalanlandı: “Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberdeki iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır.” Ardından AK Parti’den Hüseyin Çelik bu beyanı doğru kabul ettiklerini açıkladı. “ABD Büyükelçisi’nin açıklamasını yeterli buluyoruz.” diyen Dışişleri ise ülkeden kovmak veya nota vermek bir yana elçinin Bakanlığa çağrılmasının bile söz konusu olmadığını duyurdu.

BÖYLE ESİP GÜRLERKEN

Bunlara rağmen Başbakan Erdoğan, sanki haber gerçekmiş gibi mitinglerde ABD elçisini kastederek “Sizleri ülkemizde tutmak zorunda değiliz.” gibi mesajlar vermeyi sürdürdü.

Böyle esip gürlerken, ABD Dışişleri yazılı açıklamasında şöyle diyordu: “Türk hükümeti, Amerikan yetkililerine yönelik bu tarz yanlış suçlamalara itibar etmedikleri konusunda bizi temin etti.”

Anlaşılan ABD’ye ‘ciddiye almayın’ denilen ve özel oluşturulmuş operasyonel biriminin ilk işi olduğu söylenen bu haberin asıl amacı, bir yandan yolsuzluk skandalının hükümete karşı dış darbe olduğu imajı vermek, diğer yandan halkın gözünde camiayı ABD maşası gibi göstermek. Devletin ve toplumsal grupların kredisiyle  bu denli oynamak gerçekten korkunç. Zira operasyonun arkasında idiyse ABD elçisi şimdiye çoktan kovulmuş ya da en azından bir nota verilmiş olurdu. Büyükelçi duruyor. Ne nota verildi, ne Dışişleri’ne çağrıldı!"