BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,21
HABER /  GÜNCEL

Manchester City oyuncusundan ırkçı tezahürat tepkisi

Manchester City oyuncusu Yaya Toure, CSKA Moskova maçında Rus taraftarların kendisine ırkçı tezahürat yaptığını söyleyerek UEFA’dan bununla cezai yaptırıma gitmesini istedi.

Abone ol

Manchester City oyuncusu Yaya Toure, dünkü CSKA Moskova maçında Rus taraftarların kendisine ırkçı tezahürat yaptığını söyleyerek UEFA’dan bu konuda harekete geçmesini istedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi D grubu karşılaşmaları kapsamında dün gerçekleştirilen Manchester City-CSKA Moskova maçında Rus taraftarların ırkçı tezahürat yaptığının belirtilmesi tartışma yarattı.

Manchester City oyuncusu Yaya Toure, ırkçı tezahüratlardan dolayı öfkeli olduğunu söylerek UEFA’dan bu konuda harekete geçmesini istedi.

Takımın maçtaki ırkçı tezahüratlarla ilgili UEFA’ya şikayette bulunacağı belirtiliyor.

Toure maçta yaşananlarla ilgili “Sadece hayal kırıklığına uğramış değilim. Öfkeliyim” dedi.

Oyuncu, maçta takımın kaptanlığını üstlenmişti.

Gazetecilerin UEFA’dan nasıl bir yaptırım beklediğini sorması karşısında Toure stadyumun bir süre için yasaklanabileceğini söyledi.

UEFA, ırkçılıkla mücadele kapsamında Mayıs devreye soktuğu yeni programla izleyiciler arasında ırkçı olayların yaşandığı maçlarda ilk aşamada stadyumun belli bir bölümünü kapatma cezası verileceği ikinci aşamadaysa stadyumun tamamen kapatılacağı ve buna para cezasının da eşlik edececeğini duyurmuştu.