BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  DÜNYA

Mobil SGM görücüye çıktı

Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) bulunmayan ilçelerde, yeni kurulan organize sanayi bölgelerinde ve doğal afet yaşanan bölgelere kurulacak olan...

Abone ol

Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) bulunmayan ilçelerde, yeni kurulan organize sanayi bölgelerinde ve doğal afet yaşanan bölgelere kurulacak olan Mobil SGM’ler Cebit Bilişim Fuarı’nda ilk defa görücüye çıktı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), İnsansız Hizmet Noktası uygulamasından sonra şimdi de Mobil SGM’leri (Sosyal Güvenlik Merkezleri) hayata geçiriyor. Sosyal Güvenlik Merkezi bulunmayan ilçelerde, yeni kurulan organize sanayi bölgelerinde ve doğal afet yaşanan bölgelere kurulacak olan Mobil SGM’ler, 3G, 4G ve uydu bağlantıları ile donatılmış araçlar üzerinden SGK hizmetleri verilecek. İlk prototip Mobil SGM’nin açılışı ve tanıtımı SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan tarafından Cebit Bilişim Fuarı’nda yapıldı.
SGK Başkanı Yadigar Gökalp, Mobil SGM’ler aracılığıyla artık SGM bulunmayan yerlerdeki vatandaşların da hizmetlerden faydalanabileceğini belirterek, “SGK olarak özellikle kamuda e-devlet uygulamalarının yüzde 62’sini biz uygulamaktayız. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Tabi ki SGK 76 milyon vatandaşımızın tümüne hizmet veren, çok çeşitli sosyal güvenlik alanından hizmet veren bir kurum. Geçtiğimiz günlerde insansız SGM’lerin tanıtımını yapmıştık. İnsansız SGM uygulamalarında Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimizin, merkez müdürlüklerimizin bulunduğu ancak vatandaşlarımızın sıra beklememesi içim yoğun alanlarda, mekanlarda, AVM’ler gibi, belediyelerin bahçeleri gibi yerlerde yine vatandaşın ayağına hizmeti götürmek açısından insansız SGM’leri uygulamaya almıştık. Bugün ise 514 adet SGM açamadığımız ilçelerimiz ve nüfusu itibariyle ve sigortalılık sayısı itibariyle SGM açamadığımız ama 16,5 milyon vatandaşımızın hizmet alması için Mobil SGM’leri hizmete alıyoruz. Mobil SGM’ler aracılığıyla 16,5 milyon vatandaş SGM olmadığı halde hizmetlerden yararlanabilecek” dedi.
(İHA)