BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İlk teklif komisyondan geçti

Demokrasi Paketi kapsamında Nevşehir Üniversitesi’nin adının ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ ve Siirt’in Aydınlar ilçesinin adının ...

Abone ol

Demokrasi Paketi kapsamında Nevşehir Üniversitesi’nin adının ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ ve Siirt’in Aydınlar ilçesinin adının ‘Tillo’ olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi.
Fikri Işık başkanlığında toplanan Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile AK Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran’ın imzasını taşıyan “Bir Üniversite Adı ile Bir İlçe Adının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi”ni görüşerek kabul etti.
Kanun teklifine göre Nevşehir Üniversitesi’nin adının ‘Nevşehir Hacı Bayram Veli’, Siirt’in Aydınlar ilçesinin adının ‘Tillo’ olarak değiştirilmesini öngörüyor.
Bu arada, üniversite bünyesinde Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi de kurulacak.
Öte yandan, kanun teklifinde isim değişikliği ‘Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli’ olarak verilmişti. Ancak komisyon, dilbilgisi kurallarına uygunluğu açısından ismin ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli’ olmasını kararlaştırdı.
(İHA)