BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Suriye’de bir grup kadın tutuklu serbest bırakıldı'

Orta Doğu'daki birkaç ülkenin birden dahil olduğu ve 2 Türk pilotun serbest kalmasını da sağlayan rehine anlaşması kapsamında Suriye’deki en az 48 kadın tutuklunun serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Abone ol

Orta Doğu'daki birkaç ülkenin birden dahil olduğu rehine anlaşması kapsamında Suriye’deki en az 48 kadın tutuklunun serbest bırakıldığı belirtiliyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi, Beşar Esad yçnetiminin son iki gün içinde bir grup kadın tutukluyu serbest bıraktığını bildirdi.

Katar merkezli TV kanalı El Cezire de serbest bırakılan tutsaklar olduğu belirtilen bir grubun görüntülerini yayınladı.

Lübnan, Suriye, Türkiye, Katar ve Filistin yönetiminin dahil olduğu iddia edilen rehine anlaşması kapsamında geçen hafta Lübnan’da kaçırılan iki Türk pilot ve Suriye’de kaçırılan bir grup Lübnanlı serbest bırakılmıştı.

Türk pilotların kaçırılması eylemini ‘İmam Rıza'nın Ziyaretçileri’ adlı grup üstlenmişti.

Lübnanlı grubu kaçıran Suriyeli isyancılar, Lübnanlı yetkililerin Hacı olduğunu belirttiği kişilerin Hizbullah üyesi olduğunu savunuyordu.

Bu isyancılar rehine anlaşması kapsamında Suriye’deki yaklaşık 200 kadın tutuklunun serbest bırakılmasını talep ediyordu.

Lübnan'da kaçırıldıktan 71 gün sonra 19 Ekim'de serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve aileleri tarafından karşılanmıştı.

Bu arada dün akşam başkent Şam’da bir doğal gaz boru hattına düzenlenen saldırı nedeniyle karanlığa bürünen Şam’a yavaş yavaş yeniden elektrik verilmeye başlandı.