BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Elli yıllık gelenekle evlendiler

Denizli’nin Bekilli ilçesine bağlı Sırıklı köyünde evlenme çağındaki gençlerin buluşup tanışması için köy meydanına kurulan gıngırcık, 50 yı...

Abone ol

Denizli’nin Bekilli ilçesine bağlı Sırıklı köyünde evlenme çağındaki gençlerin buluşup tanışması için köy meydanına kurulan gıngırcık, 50 yıl aradan sonra tekrar kuruldu.
Bir yıl önce Kurban Bayramı’nda geleneksel etkinliğe katılan ve gırgırcıkta birbirlerini tanıyan genç, düzenlenen düğün töreni ile evlendi. Gıngırcık için geçen sene gerçekleştirilen etkinliklerde bir birini gören iki genç bu yıl dünya evine girdi. Sırıklı köyünde düzenlenen düğün töreni ile evlenen genç çift düğün sonrasında gıngırcık başında hatıra fotoğrafı çektirdi. Bekilli ilçesine bağlı Sırıklı köyünde yarım asır önce yapılan evlenecek çağdaki gençlerin buluşup tanışması için kurulan ’Gıngırcık’ 50 yıl sonra köy meydanında kurularak, gelenek yeniden yaşatılmaya çalışıldı.
2010 yılında yeniden geleneği yaşatmaya başlayan Sırıklı Köyü halkı geçen sene kurulan “Gıngırcık” ile bir çifti daha dünya evine girdi. Gıngırcık şenliğinde birbirini gören Ayşe Coşkun ve Veli Güler geçen yıl nişanlandı. Mutlu çift düzenlenen düğün töreninde dünya evine girdi.
Damat Veli Güler bu geleneğin her yıl devam etmesi için elinden gelen desteği göstereceğini belirterek “3 yıl önce bu geleneğin tekrar yapılacağını ve köyde bizim yaşıtlarımızın bilmediği, görmediği bir geleneğe bakmak için harman yerine gittim. Bizler de bindik gıngırcığa. Daha sonra köylülerimiz toplanmaya başlandı. Unutulmaz bir eğlence oldu. Bu sırada eşimi de orda gördüm. Zaten tanıyordum ama o ortamda olması farklı tabi. Bir de gıngırcığın manevi anlamı havası olsa gerek daha sonra büyüklerin araya girmesi ile geçen yıl nişanımız yaptık. Bu bayramda da düğünümüzü gerçekleştirdik. Bu geleneğin yaşatılması için üzerime düşen çalışmalara hazırım. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
(İHA)