BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.402,94
HABER /  GÜNCEL

Malezya'da Kesha konserine yasak

Malezyalı yetkililer, kültürel ve dini hassasiyetleri gerekçe göstererek Amerikalı pop yıldızı Kesha'nın konserini son anda yasakladı.

Abone ol

Malezyalı yetkililer, kültürel ve dini hassasiyetleri gerekçe göstererek Amerikalı pop yıldızı Kesha'nın konserini son anda yasakladı.

Organizasyondan sorumlu şirket Livespace , Kuala Lumpur'da Cumartesi gecesi yapılması planlanan konserle ilgili karardan son dakikada haberdar edildiğini açıkladı.

Kesha daha önce şarkılarının sözlerini değiştirmeyi kabul etmiş ve kıyafet kurallarına uyacağını açıklamıştı.

Livespace, kararı üzüntüyle karşıladığını duyurdu.

Şirket, gelecekte benzer olayların olmaması için Malezya Hükümeti'ni konser organizatörleriyle yapıcı diyaloğa girmeye çağırdı.

Kesha ise Twitter mesajında konserin iptal edilmesiyle ilgili olarak Twitter mesajında "Ben iptal etmedim. Sahneye çıkmama izin vermediler. Ben yine de çıkacaktım ama hapisle tehdit edildim" dedi.

Livespace'ın Halkla İlişkiler Sorumlusu Jason Kong, "Kesha bize yasağa uymazsa ne olacağını sordu. Biz de konseri gelip durduracaklarını söyledik. Hapis tehdidi nereden çıktı bilmiyorum. Hükümetten birilerinin Kesha ile temasa geçtiğini sanmıyorum. Sanırım Twitter mesajında öfkeyle yazdı" dedi.

Laik hukuk sistemine paralel olarak şeriat mahkemelerin de bulunduğu ülkede sahneye çıkacak kadınların göğüs hizasından dizlerine kadar kapalı olması gerekiyor.

2007'de Gwen Stefani'nin gençliğe kötü örnek olabileceği uyarısıyla kıyafetini değiştirmek zorunda kalmasından birkaç hafta sonra Beyonce de bu ülkede vereceği konseri iptal etmişti.

Pussycat Dolls grubu 2006'da sansürlendi ve organiztörler grubun seksi kıyafetlerle sahne çıkması nedeniyle para cezasına çarptırıldı.

Malezya'da geçen ay da Amerikan metal grubu Lamb of God'ın sahneye çıkması engellendi. Malezyalı yetkililer, grubun şarkılarının dine aykırı olduğunu savundular.