BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,04
HABER /  DÜNYA

Ağaçtan anarşi çıkarmaya çalışıyorlar

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP’yi eleştirerek, "Ağaçtan anarşi çıkarmaya çalışıyorlar. Kavga çıkarmak için fırsat arayanlara fırsat ...

Abone ol

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP’yi eleştirerek, "Ağaçtan anarşi çıkarmaya çalışıyorlar. Kavga çıkarmak için fırsat arayanlara fırsat tanımayacağız" dedi.
Hafta sonunu memleketi Sivas’ta geçiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, özel bir okulun açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Yılmaz, milli birlik ve kardeşlik projesinde sevginin olduğunu ifade ederek, “Eğitim olmazsa çağdaş Türkiye’yi yakalayabilmek mümkün değil. Eğitim olmazsa Türkiye’yi 21. yüzyılın Türkiye’si yapabilmek mümkün değil. Biz hükümet olarak Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyeyi çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. En önem verdiğimiz konu ise eğitim bugün yoksulluğu da eğitim ile yeneceğiz cehaleti de eğitim ile yeneceğiz. 2002 yılında eğitime ayrılan para sadece 10 milyar doların altındaydı 909 milyar doların altındaydı. Ama 2013 yılında 60 milyarın üstünde istiyoruz ki eğitime yatırılan yatırım kat kat daha fazladır. Eğitimde esas temel sevgi ile başlar. Yatırımları artırdığımız sevgiyi de artırmamız gerek. Ailede sevgi vatandaşlar arasında sevgi ailede sevgi birlik kardeşlik bizim milli kardeşlik projemizde var sevgiyi büyüteceğiz” dedi.
Konuşmaları ardından kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz daha sonra AK Parti Sivas Ekim Ayı İl Danışma Meclisi toplantısında katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada CHP’yi sert bir dille eleştirdi. Bakan Yılmaz, “Biz hizmet partisiyiz, ekmeği çoğaltmak hak ve özgürlükleri çoğaltmak barış ve huzuru kalıcı kılmak için çalışıyoruz. İktidar partisi niçin hizmet etmiyor diye eleştirilmiyoruz. Şimdi devir değişti aksine niçin hizmet ediyor diye eleştiriliyoruz. Bakın yol istemeyiz diyorlar, köprü istemeyiz diyorlar, havaalanı istemeyiz diyorlar, nükleer santral, termik santral istemeyiz diyorlar peki ne olsun ağaç dursun, su aksın ülke karanlıkta kalsın, çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasın. Böyle olunca Türkiye çağdaş uygarlık seviyesine çıkabilir mi? çıkmaz. O halde hedefe ulaşmak için bunlara itibar etmeden biz yolumuza devam edeceğiz. Tabi bizle hizmetle yarışamayanlar bizi demokratik olmamakla suçluyorlar” ifadelerini kullandı.

"AĞAÇTAN ANARŞİ ÇIKARILMAYA ÇALIŞILIYOR"
Ağaçtan anarşi çıkarılmaya çalışıldığını söyleyen Bakan Yılmaz, “AK Parti diktatör diyorlar. Bizim amacımız halkı bütünleştirmek, kutuplaştırmak değil ancak bizim dışımızdaki tembel çalışmıyorlar. Çalışmadığı içinde kendi elde etmiş olduğu oya sahip olmak istiyor. Bunun yolu nedir milleti kutuplaştırırsan bu sahip olduğun oyun bir yere kaymasını engelleyebileceklerini düşünüyorlar. Halkın birbirine düşürerekten, kutuplaşmayı artıraraktan bu kutuplaşma sonucu kendi oy oranlarını koruyaraktan bu çatışmacı ortamın devamını arıyorlar. Onun için de sudan buluttan nem kaptı derler ya; ağaçtan anarşi çıkarmaya çalışıyorlar yazıktır, ayıptır, günahtır. Bundan ne bu dünyada iktidar çıkar ne de öte dünyada kurtuluş çıkar. Dünyanın hiçbir iktidarı da bir cana değmez. Tabi biz bu oyuna gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

"CHP’NİN GENLERİNDE YASAKÇILIK VARDIR, BASKICILIK VARDIR"
"CHP’nin genlerinde yasakçılık vardır, baskıcılık vardır" diyen Bakan Yılmaz, “Kavga çıkarmak için fırsat arayanlara fırsat tanımayacağız. Her aşamada her yerde biz kavga için gelmedik diyeceğiz. Hizmet için varız barış için varız diyeceğiz. Kırmayacağız, dökmeyeceğiz. Bizim dışımızdaki olanlar kırmaktan dökmekten İstanbul’daki olayı, Ankara’ya, Ankara’daki olayı Türkiye’nin dört bir tarafına yaymak için çalışıyorlar. Tabi bunun başında da önde giden de Cumhuriyet Halk Partisi. CHP tek partili dönemden kalma bir parti. O dönemin zihniyeti ve özellikleri partinin hem dokularına hem genlerine işlemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genlerinde yasakçılık vardır baskıcılık vardır. Cumhuriyet Halk Partisi bunu yapmasaydı başörtüsü özgürlüğünü mahkemeye götürmeseydi bizim CHP’den şüphe etmemiz lazımdı. Niye? genlerinde bir değişiklik oldu mu diye. Suriye’de halkın kitleler halinde katleden demokratik hak ve özgürlük taleplerini silahla bastırmaya çalışan ülkesini iktidar uğruna iç savaşa sürükleyen bir diktatöre sempatisini ne saklıyor ne de bunan bir utanç duyuyor” dedi.

"CHP, ESAD’IN FİKİRLERİNİ SAVUNMAYI MAHARET SAYIYOR"
"Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Esad ile yan yana olmaktan onun fikirlerini parlamentoda ve Türkiye’de savunmayı maharet biliyor" diyen Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
“Görenler sanır ki bu insanlar herhalde Suriye’de seçime girecekler. Ama bilsinler ki Suriye’de de seçime girseler Esad’ın dışında kimsenin oyunu alamazlar, seçimi kaybederler. Mısır’daki darbeyi açıkça kınayamadılar. Cumhuriyet Halk Partisi Mısır’daki darbeci yönetiminden aldığı davete icabet etti. Kişi sevdiğini çağırır biliyorsunuz. Kendisine benzeyeni de o davete icabet eder. Darbeyi yapanlar davet etti Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri de o darbeyi yapanların davetine icabet etti. Kişi sevdiğinin davetine icabet eder, hayırlı olsun. CHP genlerinin götürdüğü yere gitmiştir. CHP toplumu adam etmeyi kendisine misyon bilmiştir. ’Yanlış toplum kesimlerinin’ kendinden olmayan herkesi bir yafta ile etiketleyip ezdi, ötekileştirdi, batırdı ve devleti de bu amaçlarına kullandı. Şimdiki sıkıntısı ise devleti geçmişte kullandığı gibi bu dönem kullanamıyor bütün bağırması ondan. CHP, bu ülkede kendisine demokrat, muhafazakar, sosyalist kim varsa hepsini mağdur etti. Bunlardan bir tanesi Nazım Hikmet’tir. İnsanlar bu geçmiş dönemde neler yapıldığını unutmasınlar ha bilin ki bu CHP değişti yeniden bir şey yapar özgürlükçü demokrasi olur diye de bakmayın. Bugünkü uygulamalarında, darbeci Mısır’a giderekten, kendi halkına zulüm eden Esad’ın yanına giderekten gösteriyorlar. Biz de olsak bunu da yaparız diyorlar. Allah bunları fırsat vermesin, milletimiz bunlara fırsat vermesin.”
(İHA)