BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.399,48
HABER /  DÜNYA

Kapşonlu hırsız güvenlik kamerasında

Antalya’da, bir restoran, sokaktan geçen araç ve yayalara aldırmayan bir hırsız tarafından soyuldu. Hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı. <...

Abone ol

Antalya’da, bir restoran, sokaktan geçen araç ve yayalara aldırmayan bir hırsız tarafından soyuldu. Hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, iki gün önce Muratpaşa İlçesi Kızılsaray Mahallesi’nde meydana geldi. İşyerindeki güvenlik kameraları, rahat tavırlarıyla dikkat çeken hırsızı saniye saniye kaydetti. Görüntülerde, beyaz bir kapşon takan hırsız restoranın duvar kenarındaki brandasını keserek içeri giriyor. Hırsız bu arada güvenlik kameralarının bazılarının kablolarını koparıyor. Sokaktan geçen araç ve yayalara aldırmayan hırsız, ana kapının camını yanında getirdiği elmasla kesiyor. Camları kenara koyan hırsız, ardından emekleyerek içerideki kasanın yanına yaklaşıyor. Yazar kasadaki 150 lira bozuk parayı ve dizüstü bilgisayarı alan hırsız burada da farkettiği kameranın kablolarını koparıyor. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken hırsız, didik didik ettiği restorandan yine geldiği gibi uzaklaşıyor.

PROFESYONEL HIRSIZ
İşyeri sahibi Erdinç Efe Tuncel, hırsızlığın Cuma günü gece yarısı gerçekleştiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Hırsız brandayı kestikten sonra, cam kapının camlarını kesiyor. Hazırlıklık gelmiş, camları kesip üst üstte okuyor. Kırsa ses çıkardı. Kameraları kırıyor. Emekleyerek içeri girip kasadaki 150 lira bozuk parayı ve bilgisayarı götürüyor. Profosyonel bir hırsız gibi. İşyerimin alarm sisteminin devreye girmemesi de hırsızın işini kolaylaştırmış.”
(İHA)