BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Malatya ve Elazığa kötü haber

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür'den Elazığ ve Malatya'ya kötü haber

Abone ol

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fay Hattı'nda oluşacak olası bir depremde Elazığ ve Malatya'nın çok ciddi şekilde etkileneceğini söyledi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta konuşan Prof. Dr. Görür, "İnsanların içinden hissederek bilmediği en önemli ve en tehlikeli doğa olayı depremdir. Belediye başkanlarımıza, valilerimize, 50 sene 100 sene sonradan söz edince hafif bıyık altında bir tebessüm ediyorlar. Artık sizin ondan sonra söyleyeceklerinizi hiç dinlemiyor. Bu son derece bilim dışıdır. Anlaşılması son derece zor bir davranış şeklidir. O zaman böyle bir davranışa, sorulacak soru şudur; 'Yani siz bugün ölmezseniz mesele yokta, 50 sene sonra bu ülkede, bu topraklarda yaşayan insanlar ölecekse sorun olmayacak mı?" ifadelerini kaydetti.

Prof. Dr. Görür, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son söyleyeceğimi başta söyleyeyim, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Bingöl-Palu, Palu-Sivrice, Sivrice, -Malatya-Sincik ve Kahramanmaraş -Türkoğlu çok ciddi bir tehlike altındadır. Biz bunu söyleyegeldik, söylüyoruz. Sözümüzü de kimse dinlemiyor. Bu yörenin insanı da bizden hoşlanmıyor".