BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sezer üç kanunu onayladı

Cumhurbaşkanı Sezer, içinde 20 bin polisin alınmasını öngeren kanun olmak üzere 3 kanunu onayladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 5594 sayılı ''Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'', 5595 sayılı ''İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ve 5596 sayılı ''Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerin Emniyet Genel Müdürlüğüne Ait Bölümünde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

KANUNLAR NELER İÇERİYOR?

-HAVAALANLARINDAKİ TESİSLER-
5594 sayılı ''Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''a göre, büyükşehir belediyesi sınırlarına giren belediyelerin yürüttüğü toplu taşıma ve ulaşım hizmetleri, gerçek ve tüzel kişilere yaptırılması amacıyla verilen ruhsat, imtiyaz sözleşmesi ve ulaşım araçları kira sözleşmesi, ruhsatta öngörülen süre ve sahip oldukları hat güzergahı ile sınırlı olmak şartıyla herhangi bir işleme gerek kalmaksızın büyükşehir belediyesi toplu taşıma sistemine dahil edilecek.

-İSTİKLAL MADALYASI VERİLMİŞ GAZİLER-
5595 sayılı ''İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'', İstiklal Madalyası verilmiş gaziler ile yakınlarına yönelik iyileştirmeler öngörüyor.

-20 BİN POLİS KADROSU-
5596 sayılı ''Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerin Emniyet Genel Müdürlüğüne Ait Bölümünde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' emniyet teşkilatına 20 bin polis kadrosu tahsis edilmesini öngörüyor. Kanuna göre, emniyet teşkilatına 9. dereceden 20 bin yeni kadro tahsis edilecek.