BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mahmut Özgener net konuştu

Mahmut Özgener, milli takımın başından ayrılacağı iddia edilen Hollandalı çalışıtırıcı için net konuştu

Abone ol

Guus Hiddink'in Milli takımı bırakıp Chelsea'ye gideceği konuşuluyor. Ancak Futol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Hollandalı hocanın gitmesi halinde FİFA'ya gideceklerini söyledi.

Özgener, Hürriyet spor yazarı Erman Toroğlu'na konuştu. Toroğlu, bugünkü köşesinde futbolun tepesindeki en yetkili ismin konuyla ilgili tepkisine yer verdi.

“Biz Hiddink’le Türkiye Futbol Federasyonu olarak anlaştık. ‘Mahmut Özgener Federasyonu ile anlaştım, Özgener Federasyonu giderse ben de giderim’ bahanesinin arkasına sığınırsa büyük hata yapar. Ben, Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanıyım ve de neferiyim.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir etkinliği ve duruşu vardır. Futbol Federasyonu’nun da Hiddink konusunda kesinlikle bir duruşu olacaktır. Tamam, Hiddink’le Futbol Federasyonu arasında mukavele bitiminde karşılıklı olarak cezai bir şart yok. Ama eleme maçları devam ederken İngiliz gazetelerinin yazdıkları, televizyonlarının söyledikleri, aynı şekilde Türkiye’deki gazete ve televizyonların işledikleri konu, ‘Hiddink’le Chelsea’nin anlaştıkları’ yönünde idi. Ve Hiddink de Türk Milli Takımı’nı bırakıp Chelsea’ye giderse, o zaman Hiddink’in Türkiye’de çalıştığı sürede aldığı ücretler, yapılan masraflar hepsi toparlanıp bir dosyayla FIFA’ya gönderilir, şikayet edilir."