BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gültan Kışanak Erdoğan'ı adamdan saymadı

Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Abone ol

BDP'nin desteklediği Bağımsız aday Gültan Kışanak, Başbakan Erdoğan'ı "Bu halk 30 yıldır uslanmadı sayın Başbakan. Uslanması gereken biri varsa o da senin zihniyetin, tekçi zihniyetin, inkarcı, ırkçı zihniyetin. Sert olsan ne yazar, Başbakan olsan ne yazar. Adam olmadıktan sonra, halkın kimliğini, kültürünü reddettikten sonra, bu halka savaşı dayattıktan sonra"  sözleriyle topa tuttu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Şırnak’ta BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Hasip Kaplan ile PKK’nın şehir yapılanması KCK/TM davaları nedeniyle tutuklu bulanan Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak için miting düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen mitinge, BDP’li belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 15 bin kişi katıldı. PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı miting alanına, 'Doğudan doğan güneş batıyı da aydınlatıyor' ve 'Kongra-Gel 8. Genel kurulunu kongresini selamlıyoruz' yazılı pankartlar asıldı.

BDP’nin Şırnak’ta desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının mitinginde konuşan Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak'ın hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı:

'SERT OLSAN NE YAZAR, ADAM OLAMADIKTAN SONRA'
Kışanak, yeni anayasada Kürtlerin tanınmasını isteyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert cümlelerle eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu anayasa da gerçeğe uymak zorunda. Eğer Anayasa halkımızı, bizi, dilimizi kimliğimizi kabul ederse, biz de anayasayı kabul ederiz. Eğer Anayasa Demokratik Özerkliği kabul ederse, biz de onu kabul ederiz. Ama bizi reddetmeye kalkışırlarsa, Demokratik özerklik talebimizi kabul etmezlerse, biz kendi özgür yaşamımızı kendimiz kuracağız. Herkes bunu böyle bilsin.

Değerli halkımız Başbakan diyor ki 'CHP ile MHP, BDP’ye yerince muhalefet etmiyorlar' Yani Başbakan diyor ki, 'Ben CHP’den daha çok ulusalcıyım, daha Ergenekoncu.' Başbakan’a hayırlı uğurlu olsun Ergenekonculuk. Yine Başbakan MHP’yi de beğenmiyor. Yeterince sert değilmiş politikası. Başbakan diyor ki 'AKP, MHP’den daha milliyetçi daha ırkçı, daha ayrımcıdır.' Hayırlı olsun AKP’ye, hayırlı olsun Başbakan’a ırkçılık, hayırlı uğurlu olsun. Bu Başbakan kendi aklınca bizi tehdit ediyor. Bu halk 30 yıldır uslanmadı sayın Başbakan. Uslanması gereken biri varsa oda senin zihniyetin, tekçi zihniyetin, inkarcı, ırkçı zihniyetin. Ve başbakan diyor ki 'Onlar CHP’yle MHP sert olmayabilir. Ama ben sert olacağım' diyor. Ne yazar Başbakan, ne yazar. Sert olsan ne yazar. Başbakan olsan ne yazar. Adam olmadıktan sonra, halkın kimliğini, kültürünü reddettikten sonra, bu halka savaşı dayattıktan sonra. Bunlar önemli olan şeylerdir."

'KÜRT HALKI ÖNDERİNİ ARASINDA GÖRMEK İSTİYOR'
Abdullah Öcalan’ın, Kürtlerin önderi olduğunu, ‘barış için bir şans’ olduğunu iddia eden Kışanak, "Kürt halkı artık önderini arasında görmek istiyor, burada görmek istiyor, özgürlük meydanında görmek istiyor. Ama birileri her şeye rağmen bu kardeşliği bozmak istiyorsa, birileri her şeye rağmen birlikte yaşama duygumuzu kırmak istiyorsa, bu halk direnişe de hazır. Herkes bunu böyle bilsin" dedi.

HASİP KAPLAN’DAN BAHÇELİYE: TÜRKLERİN KARNI DOYAR
Şırnak Bağımsız Milletvekili adayı Hasip Kaplan da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Diyarbakır’daki mitingindeki 'Kürtçe, anayasaya girince Kürtlerin karnı doyacak mı?' sözlerine yanıt verdi. Kaplan, "Yeni anayasaya Kürt dili girerse Kürtlerin karnı doyar mı? Şimdi Botan’dan buradan sesleniyorum. Yeni anayasa özgürlükçü olursa ve Kürt halkı özgür kimliği ile yer alırsa sadece Kürtlerin karnı doymaz, Türklerin de karnı doyar" diye konuştu.

'CUMHURİYET MEYDANI'NIN ADI DEĞİŞSİN'
Kaplan, konuşmasının ardından Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal’ı yanına çağırarak, mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı isminin değiştirilmesini istedi. Kaplan, 'Bundan sonra bu alanın ismi Özgürlük Meydanı olacak" dedi.