BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,65
HABER /  GÜNCEL

Işık Koşaner'e istifa baskısı iddiası!

Taraf Yazarı Emre Uslu şok bir iddia ortaya attı. Eğer AK Parti seçimi kazanırsa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner istifa edecek.

Abone ol

Emre Uslu bugün gündemi değiştirecek nitelikte bir yazıya imza attı. İddiaya göre Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'e istifa etmesi yönünde müthiş bir baskı var.

Ve söylentilere göre AK Parti tek başına iktidar gelirse, Koşaner istifa edecek.

Koşaner'in seçimden koalisyon çıkmasını dört gözle beklediğinin ifade edildiği analiz göre eğer bu olmazsa Koşaner'in hükümeti zor durumda bırakmak ve yeni anayasa ile askerin konum kaybettiği bir dönemde Genelkurmay başkanı olmamak için istifa edeceği iddia ediliyor;

"Eğer AK Parti tek başına iktidar olursa Koşaner seçim sonrasında istifa edip hem AKP'yi zor duruma düşürmeyi hem de seçim sonrası başlayacak olan Anayasa değişikliği çalışmalarına balta vurmayı düşünüyor değerlendirmesi yapılıyor. Çünkü TSK'nın yeni anayasa içinde şu anki konumunu koruyamayacağı, bunun sorumlusunun da Koşaner'in olacağı Karargâh çevrelerinde fısıldanıyor."

IŞIK KOŞANER'E "İSTİFA ET" BASKISI VAR

Emre Uslu, Koşener'in üzerinde istifa baskısı olduğunu belirterek bir dostundan duyduğu iddiayı şöyle kaleme alıyor; "Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner tam bir karartma ve manüplasyon ablukası altında. 'İstifa et' baskısı had safhaya gelmiş durumda ve Koşaner'in istifa etmeyi düşündüğü ciddi ciddi bir ihtimal olarak değerlendiriliyor"