BIST 9.935
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,50
HABER /  GÜNCEL

Güneşe aldanmayın sizi yanıltabilir!

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yarın kentte bazı yerlerde sıcaklıkların 30 dereceyi bulacağını söyledi.

Abone ol

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bugün ve yarın İstanbul'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek, 10 Haziran Cuma günü gelecek yağışla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesinin beklendiğini kaydetti.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün ve yarın İstanbul'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek, 10 Haziran Cuma günü gelecek yağışla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesinin beklendiğini kaydetti.

İstanbul'daki sıcaklıkların 40 derecenin üstüne çıkmasına yönelik verilen bilgilerin doğru olmadığını ifade eden Yıldırım, ''Yarın İstanbul'da bazı yerlerde sıcaklıklar, 30 dereceyi bulacak. Bu sadece yarın için geçerlidir. Sonraki günlerde, sıcaklıklar mevsim normallerinde hissedilecek'' dedi.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, Doğu Anadolu'nun doğusunda yağışla birlikte 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Iğdır, Ağrı, Erzurum ve Kars çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, dolu, yıldırım vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, öğle saatlerinde doğusu parçalı ve çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Ağrı, Van, Bitlis ve Iğdır çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Iğdır, Ağrı, Erzurum ve Kars çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.