BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.407,40
HABER /  POLİTİKA

Cezaevinden BDP'nin başına...

KCK davasından tutuklu olan Kürt siyasetinin tanınan ismi BDP'ye eşbaşkan olmaya hazırlanıyor.

Abone ol

KCK davasından halen tutuklu bulunan Kürt siyasetinin şahin ismi Hatip Dicle, BDP'ye eşbaşkan olmaya hazırlanıyor. Seçim sonrası toplanacak BDP kongresinde bir de kadın eşbaşkan seçilecek. 

12 Haziran seçimleriyle Meclis'e daha güçlü bir grupla girmeyi hedefleyen BDP, birkaç ay sonra da kongresini toplayacak. Bağımsız aday olarak seçilen isimler, mazbatalarını alıp TBMM'de yemin ettikten sora tekrar BDP'li olacak. İşte bu aşamadan sonra da gözler BDP'nin yeni parti yönetimine çevrilecek.

YANINDA AYLA AKAT ATA

BDP kulislerinde eşbaşkanlık için öne ç ıkan en güçlü isim 57 yaşınadki Hatip Dicle. KCK davasından Diyarbakır Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kürt siyasetinin şahin ismi Dicle'nin yeni BDP yönetiminin tepesinde olabileceği dillendiriliyor. BDP'de eşbaşkanlık sisteminde "bir kadın bir erkek" ilkesinden de vazgeçilmeyecek. Dicle'yle birlikte eşbaşkanlık görevini üstlencek diğer isin ise geçen dönem grup başkanvekilli olarak görev yapan Ayla Akat Ata olabieceği konuşuluyor. Ata, Batman bağımsız milletvekili adayı.

PARTİLİ OLAMAYACAKLAR

Yeniden seçilmelerine kesin gözüyle bakılan Ahmet Türk, Leyla Zana ve Aysel Tuğluk ise DTP'nin kapatılmasın davasında siyasi yasak aldıkları için yasak bitene kadar BDP çatısı altında siyaset yapamayacak. Bu isimlerin siyasi yasakları Aralık 2004'te sona eriyor. Türk, Zana ve Tuğluk, milletvekili seçilince bağımsız vekil olarak kalacaklar.