BIST 10.196
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.405,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti CHP'nin kiracısı oldu

CHP'li meclis üyesi, binasını AK Parti'ye seçim bürosu olarak kiraladığı için hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Abone ol

Seçimlere sayılı günler kala CHP'de ilginç bir disiplin soruşturması yaşanıyor. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi meclis üyesi Tarık Fırat, Çekmeköy Taşdelen'deki tek katlı binasını AK Parti'ye seçim bürosu olarak kiraladığı için hedefte.

AK Parti kanadının jest olarak algıladığı olay, CHP meclis üyeleri tarafından duyulunca Fırat'ın bağlı bulunduğu Kadıköy ilçe teşkilatına şikâyet dilekçeleri yağdı. Bunun üzerine disiplin soruşturması için dilekçeler CHP İstanbul İl Başkanlığı makamına gönderildi. Fırat'ın parti disiplin suçlarının, 'Programa ve tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak' ve 'Parti adaylarına karşı veya başka parti adaylarından yana açık veya gizli çalışma maddelerine muhalefet ettiği' gerekçesiyle girişimin başlatıldığı belirtiliyor. Eğer Fırat, disiplin soruşturması sonucunda suçlu bulunursa yönetmelik gereği kesin olarak partiden ihraç edilecek. Zaman'a konuşan Fırat, AK Parti'ye kiraladığı mülkün kendisinin olduğunu kabul etti. Fırat, "Binanın temeli aileme ait. Ama kiraya verilmesiyle benim bir alakam yok." dedi. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan de Fırat hakkındaki disiplin soruşturmasını doğruladı.