BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  GÜNCEL

'Asil Nadir'e adli yardım verilecek'

BBC'nin ekonomi editörü Robert Peston'ın edindiği bilgiye göre, Kıbrıslı işadamı Asil Nadir'in adli yardım talebi kabul edildi. Nadir, İngiltere'de hırsızlık suçlamalarıyla yargılanıyor.

Abone ol

İngiltere'de yargılanan Kuzey Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, mahkeme masraflarını karşılamak için adli yardım alacak.

BBC'nin ekonomi muhabiri Robert Peston'ın davaya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, şimdiye kadar mahkeme masraflarını kendisi karşılayan Nadir'in adli yardım başvurusu kabul edildi.

Peston, Nadir'e adli yardım sunulmasının, mahkemenin milyonlarca sterlinlik faturasının vatandaşlardan kesilmesi anlamına geleceğini ifade ediyor.

Asil Nadir, 66 ayrı hırsızlık suçuyla itham edildikten sonra 1993 yılında İngiltere'yi terk etmiş ve İngiltere'yle iade anlaşması olmayan Kuzey Kıbrıs'a kaçmıştı.

Peston, geçen yaz İngiltere'ye dönen Nadir'in aradan geçen zaman boyunca Kıbrıs'ta lüks bir hayat yaşadığına ilişkin görüntüler olduğunu, dönüşünde de Londra'nın en lüks semtlerinden biri olan Mayfair'e yerleştiğini hatırlatıyor.

69 yaşındaki Nadir, şirketi Polly Peck'ten 34 milyon sterlini gizlice transfer edip şirketin batışına yol açtığı iddialarını reddediyor.

Davanın karmaşık yapısından dolayı, Nadir'in yargılanmasına 2012'den önce başlanması beklenmiyor.

Şimdiye dek ilk davadaki 281 savcılık tanığının 201'ine ulaşıldı. 18'inin de öldüğü anlaşıldı.

Nadir'in İngiltere'ye geri dönüşü, ülkenin basınında da büyük yankı uyandırmıştı.