BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Yemen muhalefeti Suudi Arabistan'a mı gitti?

Henüz teyit edilmeyen haberlere göre, Yemen muhalefetinin önde gelen iki ismi Ali Muhsin ve Sadık el Ahmar, dün Riyad'a ulaştı.

Abone ol

Ali Muhsin, Yemen ordusundayken taraf değiştirmişti

Henüz teyit edilmeyen haberlere göre, Yemen muhalefetinin iki önemli ismi, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in tedavi gördüğü Suudi Arabistan'a gitti.

Yemen ordusunun eski komutanlarından olan ve taraf değiştirip muhalefetin yanına geçen Ali Muhsin ve Haşed aşiretinin lideri Sadık el-Ahmar'ın dün Riyad'a vardığı düşünülüyor.

BBC'nin Yemen'deki muhabirine göre, eğer doğruysa bu gelişme Suudi Arabistan'ın ülkedeki taraflar arasında arabuluculuk yapmak istediğini gösteriyor.

Yemen hükümeti, daha önce yaptığı açıklamalarda Salih'in bir hafta içerisinde ülkeye döneceğini söylemişti.

Associated Press'e bilgi veren Amerikalı kaynaklar, füze saldırısında Ali Abdullah Salih'in vücudunun yüzde 40'ının yandığını, yüzünde ve göğsünde ciddi yanıklar olduğunu bildirdi.

Salih'in tedavisi aylarca sürebilir.

Sana'da destek yürüyüşü

BBC muhabiri Lina Sinjab, Yemen'in başkenti Sana'da ise binlerce protestocunun vekaleten cumhurbaşkanlığını yürüten, cumhurbaşkanı yardımcısı Mansur Hadi'nin evinin önünde biten bir gösteri yürüyüşü düzenlediğini aktarıyor.

Yürüyüşün cumhurbaşkanı yardımcısının ülkedeki krize siyasi bir çözüm bulma çabalarına destek verme amaçlı olduğunu da ekliyor Sinjab.

Ancak Salih iktidarının üyelerinin dahil olacağı bir geçiş sürecine, protestoculardan itirazlar gelebilir.