BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,91
ALTIN 2.398,38
HABER /  GÜNCEL

Rıdvan yeni transferleri nasıl buldu?

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin yeni transferleri Emenike, Serdar Kesimal ve Orhan Şam için ne dedi?

Abone ol

Şampiyon Fenerbahçe'nin yeni transferleri merak konusu. Kadroyu güçlendirmek isteyen sarı lacivertli takıma katılan üç futbolcu nasıl bir performsans sergileyecek? 

KALİTE KATTILAR

Sabah spor yazarı Rıdvan Dilmen golcü Emmanuel Emenike, stoper Serdar Kesimal ve sağ bek Orhan Şam'ı bugünkü köşesinde değerlendirdi. Usta yorumcu yeni isimlerin Fenerbahçe'ye kalite kattığı görüşünde.

EMENİKE DAR ALANDA DA ETKİLİ

Emmanuel Emenike transferi iyi bir transfer. Çok iyi futbolcu olduğunu düşünüyorum.
"Geniş alanda etkili ama dar alanda etkisiz" diyemeyiz. Attığı gollerin çoğu kendi sahasında oynadığı maçlarda atılmış goller. Tabii ki geniş alanda çok etkili ve hızlı. Ama sırtı dönük oynarken de, çok kuvvetli olduğu için dar alanda vücut vücuda mücadeleye girebiliyor.

SERDAR'I RAHATÇA İLK 11'E KOYACAK

Şimdi Milli Takım oyuncusu Serdar Kesimal transfer edildi. Savunmada Gökhan'ın dışındaki üç oyuncu yabancı. Özellikle ligin ikinci yarısındaki Yobo, Lugano ve Santos üçlüsünden ikisini dinlendiremiyorsun. Rotasyonu geçtiğimiz yıl önde yapan Fenerbahçe, şimdi arkada da yapabilecek. Uğur'un da kaldığını düşünecek olursak, zaman zaman Santos'u dinlendirip Uğur ya da Caner'den birini oynatacak muhtemelen. Yobo ve Lugano'dan bir tanesini de rahat rahat dinlendirip Serdar'ı gönül rahatlığıyla koyabilecek.

GÖKHAN'DAN SONRA EN İYİ YERLİ

Orhan Şam, iyi bir sağ bek. Beşiktaş'ın daha çok ihtiyacı vardı bu bölgede oyuncuya. Ama Fenerbahçe de çok iyi sezonlar geçiren Gökhan, rotasyonda dinlendirilebilir zaman zaman. Benim Gökhan'dan sonra gördüğüm en iyi yerli bek Orhan Şam. Zaman zaman stoper de oynayabiliyor. Bazen de Orhan'ı sağ bek oynatıp Gökhan'ı da önde kullanabilir hoca.