BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mahkum süsü verip, dolandırıyorlar

Kayseri'de kimliği belirsiz kişiler, cezaevi müdürünün adını kullanarak çeşitli kurumları dolandırdıkları ortaya çıktı.

Abone ol

Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Elvan Çağlayan yaptığı yazılı açıklamasında, sivil toplum kuruluşlarını ve kamu yararına çalışan dernekleri dolandırıcılara karşı uyardı.

Çağlayan, kimliği belirsiz kişiler tarafından Kayseri İlim Yayma Cemiyeti, Servisçiler Odası ve Sosyal Yardımlaşma Başkanlığı yetkililerinin arandığını belirterek, “Bu kişiler, Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu adı ve Kurum Müdürü olarak benim adımı kullanarak, ‘Ben ceza evinden yeni tahliye oldum’ yada ‘Yakında tahliye olacak Kapalı Ceza Evinde mağdur insanlar var. Bunlara para yardımında bulunmasını talep ediyorum. Yardıma muhtaç ve bu tür şahısları derneğinize veya vakfınıza gönderiyorum. Gerekli ilgiyi ve yardımı yapmanızı istiyorum’ gibi isteklerde bulunuyorlar. İlgili vakıf ve dernek yetkilileri kurumumuzu arayarak bu tür taleplerin bulunduğunu ve konuyla ilgili bilgimizin bulunup bulunmadığını sordular” şeklindeki açıklamasında vakıf ve dernek yetkililerine şu şekilde uyarıda bulundu:
“Yukarıda belirtilen dernek ve vakıflardan uzaktan yakından kurum ve şahsım olarak herhangi bir ilişiğim yoktur. Yöneticilerini ve yetkililerini tanımam. Bu tür talepte bulunanların bizim bilgimiz dışında dolandırıcılık niteliğinde olduğu düşünülmektedir. Bilindiği üzere kendilerini savcı, hakim, baş komiser ünvanı ile tanıtarak toplumu dolandıran insanların olduğu da Emniyet yetkililerince bilinmekte ve banka kuruluşlarının ATM makinelerine insanların daha bilinçli olmaları için bildiriler yapıştırılmaktadır."