BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çorum'da artık yollar çökmeyecek

Çorum İl Özel İdaresi, grup yollarında ağır tonajlı araçların yoğun kullanımı nedeniyle meydana gelen çökmelerin önüne geçmek için çalışma başlattı.

Abone ol

Merkez-Kılıçören grup yolunun ağır tonajlı araçların yoğun kullanımında bulunan 5 kilometrelik kısmını, çökmeye dayanıklı hale getirmek amacıyla yeni bir teknikle çalışmalar sürüyor.

Grup yolunda malzemeler riperle açılıp taş kırıcı freze ile kırılıyor ve içerisine solis-stabilizatör belirli oranlarda püskürtülerek mevcut stabilize içerisindeki kil bu şekilde hareketsiz hale getiriliyor. Oluşan karışım içerisindeki kilin stabil hale getirilmesi ve su ile etkileşimine bağlı çekme ve büzülmelerin önüne geçilerek yoldaki oturmaların önüne geçilmesi düşünülüyor. Yapılacak serme ve sıkıştırma çalışmalarının ardından grup yolu birinci kat asfalt yapımına hazır hale getirildikten sonra asfalt çalışmaları tamamlanacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş, "Türkiye'de ilk defa uygulanan bu tekniğin 3 yıllık kesin kabul süresince gerekli testleri yapılacak ve test sonuçlarının olumlu olması ile birlikte diğer yollarımızda da uygulamanın devam ettirilmesi ve yaygınlaştırılması planlanmaktadır" dedi.