BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Mahir Ünal'dan Akit TV sunucunusun skandal sözlerine sert tepki

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Akit TV sunucunusun skandal sözleriyle ilgili olarak "Bu ülkedeki bazı kesimleri hedef göstereceksiniz. Bunu söyleme hakkını kim veriyor size. Siz kimsiniz. Akit TV sunucusunun sözleriyle ilgili soruşturma başlatıldı, gözardı edilecek bir konu değil. Provokasyondur, sabotajdır." dedi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV'de gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Akit TV sunucusunun "Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler... Değil mi? Yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var” sözlerine sert tepki gösteren Mahir Ünal, "Bu ülkedeki bazı kesimleri hedef göstereceksiniz. Bunu söyleme hakkını kim veriyor size. Siz kimsiniz. Akit TV sunucusunun sözleriyle ilgili soruşturma başlatıldı, gözardı edilecek bir konu değil. Provokasyondur, sabotajdır." dedi.


Akit TV sunucusunun skandal sözlerine tepki gösteren Ünal, ''Akit TV'de yaşanan skandal bu kabul edilebilir bir şey değil. Hemen soruşturma başlatıldı. Provakasyon sabotaj. Herhangi bir şekilde hangi kelimeyi bunun için kullanacaksınız. Bu ülkedeki bazı kesimleri hedef göstereceksiniz. Bunu söyleme hakkını kim veriyor size. Siz kimsiniz. Neyi temsilen bu ifadeyi kullanıyorsunuz. Bunu onaylamıyoruz. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine karşı sabotajdır bu. Adli olarak gerekli girişimler yapılacak. TV ve ilgili kişiyle ilgili gerekli işlemleri yaptı.'' dedi.


TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili konuşan Ünal, ''ABD öncelikli olarak Suriye'yi doğru okusun. Türkiye, sınır güvenliğini sağlamaya devam edecek. Türkiye, Suriye'de iç savaşın tarafı değil. Gözümüzden kaçan bir detay'' var diyen Ünal, ''PKK'nın kurulduğu yer Kandil değil PKK'nın kalbi ve düşündükleri sözde devletin başkenti Afrin'dir. Dolayısıyla Türkiye terörü tam kaynağında kurutuyor.'' şeklinde konuştu.

'Öldürmeye Cihangir'den başlarız' diyen sunucudan flaş karar

SEÇİM İTTİFAKI VE SAADET PARTİSİ
Seçim ittifak düzenlemesini değerlendiren Mahir Ünal, "Geçtiğimiz günlerde bir görüşme oldu, ben de katıldım. O görüşmede Saadet Partisi tarafından ittifak zemini dile getirilmedi. Sadece uyum yasalarıyla ilgili önerilerde bulundular. Son gelişmelere bakıldığında ise, CHP'li bir parti meclisi üyesinin açıklamaları da ortada, CHP, Saadet ve İYİ Parti arasında görüşmeler yapılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İlkeler doğrultusunda olacaksa ben olumlu bakıyorum” sözleri) Hangi ittifak ilkeler doğrultusunda olmaz ki. Bu 'Biz ittfak yapacağız ve bunu bir takım güzel sözlerle süslememiz gerek' anlamı taşıyor. Utanacak, sıkılacak bir iş yapmıyorsunuz, ittifakınızı yapabilirsiniz." dedi.

CİNSEL İSTİSMAR KONUSU
Son günlerde Türkiye'nin en büyük sorunu haline gelen cinsel istismarla ilgili sözler sarf eden Ünal, ''Ebeveyn olarak bir baba olarak meseleye baktığımızda bu her birimizin kalbini titreten bir konu. Artık bir sorun bütün dünyanın sorununu konuşuyoruz. Çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet. Çok temel sorunlar. Türkiye bu konuda son 10 yılda büyük çabalar yürütüyor. Yasal düzenlemelerle çözülecek bir konu değil. Çocuk istismarının doğru anlatılması lazım. Aynı zamanda çocuğun duygusal gelişimi, ruhsal durumlara maruz kalmasıyla ilgili herkesin bilinçlenmesi söz konusu. İlgili bakanlıkların yürüttüğü bir çalışma var. Böyle bir konunun siyaset malzemesi yapılmaması lazım. Bir tecavüz olayı yaşandığında bir siyasi partiye saldırmak doğru değil. CHP'nin otobüsünde benzer bir olay yaşandı. Bunu kalkıp o siyasi partiye mal etmek doğru olmaz. Kimyasal hadım gündemde. İy hal indiri olmaması gündemde. Bunun adı istismar değil vahşet. İnsan bile diyemiyoruz.'' dedi.