BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  GÜNCEL

ABD Dışişleri Sözcüsü'nün küstahlığına sert cevap: Afrin yok...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in, "BM Ateşkes kararı Afrin için de geçerli, Türkiye kararı iyi okumalı" şeklindeki küstah sözlerine Dışişleri Bakanlığı sert çıktı: Bu sözler her türlü temelden yoksundur" dedi...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in "BM Güvenlik konseyi'nin ateşkes kararı Afrin'i de kapsıyor. Türkiye, BM kararını iyi okumalı" şeklindeki küstah açıklamasına Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. "BMGK kararında Afrin' zikredilmiyor" denilen Dışişleri Bakanlığı" açıklamasında, "ABD Dışişleri'nin, BMGK kararının 'Türkiye tarafından iyi okunması' gerektiği yönündeki ifadeleri, her türlü temelden yoksundur" denildi. 

BM KARARINI ANLAYAMADIĞINI GÖSTERİR: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün sözkonusu BM Güvenlik Konseyi kararının “Türkiye tarafından iyi okunması” gerektiği yönündeki ifadeleri, her türlü temelden yoksundur ve kararın odak noktasını anlayamadığını ya da bu odağı çarpıtmak istediğini göstermektedir" denildi. 

KARARDA AFRİN ZİKREDİLMİYOR: Aksoy açıklamasında, Birleşmiş Milletler'in insani ateşkes kararında Afrin'in ifade edilmediğini belirtti. Sözcü Aksoy, "Karar, Doğu Guta başta olmak üzere, Suriye’de kötüleşen insani durum karşısında, acil insani yardım erişimine ve tıbbi amaçlı tahliyelere imkan sağlanması amacıyla çatışmaların gecikmeksizin durdurulması ve en az 30 gün süreyle insani ateşkes ilan edilmesi talebinde bulunmaktadır" ifadelerine yer verdi. 

MEŞRU MÜDAFA İÇİN AFRİN'DEYİZ: Bakanlık Sözcüsü Aksoy Türkiye'nin Afrin'e yönelik müdahalesinin, BM Şartı'nın 51. maddesi temelinde meşru müdafaa hakkı kapsamında olduğunu söyledi. Hami Aksoy, ABD'ye, "Teröristlere destek veren açıklamalar yapmak yerine rejimin masum sivil insanlara saldırılarını durdurmaya odaklanması" tavsiyesinde bulundu.