BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.474,36
HABER /  GÜNCEL

Taşeron işçi sınavı ne zaman-2018 örnek çözümlü sorular

Yaklaşık 700 bin taşeron işçinin kadroya geçmek için kilitlendiği taşeron işçi sınavına sayılı günler kaldı. Bu sene Türkiye genelinde ilk kez yapılacak olan taşeron işçi sınavı kafaları karıştırdı. Kesin listelerin bir bir açıklamasının ardından taşeron işçiler sınavda nasıl sorular çıkacak, taşeron işçi sınav soruları çözümlü örnekleri aramaya başladı. Her kurumun sınavı farklı bir tarihte olacak ve taşeron sınavında en az 50 puan alan kadroya geçecek.

Abone ol

Taşeron işçi kadro sınavı için nefesler tutuldu. Taşeron işçi kabul-red kesin listeleri kurumlar tarafından bir bir açıklanıyor. Her kurum taşeron işçi sınavını farklı bir tarihte yapacağından kesin sınav tarihi hakkında net bir bilgi yok. Peki yaklaşık 700 bin taşeron işçinin gireceği taşeron işçi sınavı nasıl olacak, hangi konulardan soru çıkacak? Binlerce taşeron işçi ilk kez yapılacak olan sınav hakkında internette 'taşeron işçi sınavı çözümlü örnek sorular' diye aratsa da her kurum farklı soru hazırlayacak. Taşeron işçi sınavından en az 50 puan alınması gerekiyor.

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK: Taşeron işçilerin kadro sınavı, her kurumun sınavını kendi bünyesinde gerçekleştirecek olması dolayısıyla farklı tarihlerde gerçekleşebilecek. Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak. 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir.

TAŞERON KADRO SINAVINDA HANGİ KONULAR SORULACAK: Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak.

Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi.

Yapılacak olan sınavda en az 50 puan almak ise başarılı sayılabilmek için yeterli olacak.

SINAVDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK: Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek