BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mahfel 7,8 milyon TL'ye satıldı

Bursa'da satışı yılan hikayesine dönen tarihi Mahfel çay bahçesi ve otoparkı 7 milyon 800 bin TL liraya satıldı.

Abone ol

Bursa İl Özel İdaresi Encümeni, Setbaşı semtinde bulunan toplam 987 bin 40 metrekarelik Mahfel çay bahçesi ile bin 417 metrekare arsa üzerinde yer alan otopark ve arsasını yeniden satışa çıkardı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ayla Yenidünya başkanlığında toplanan encümenin açtığı ihaleye 3 kişi katıldı. İhalede 7 milyon 400 bin TL ile başlayan arttırma sonucunda iki iştirakçi ihaleden çekildi. İsmail Coşkuner 7 milyon 800 bin TL ile ihalede en yüksek teklifi verdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ayla Yenidünya, Mahfel çay bahçesi ve otoparkı ihalesinde en yüksek teklif olarak 7 milyon 800 bin TL verildiğini belirterek, ihalenin herkes için hayırlı olmasını diledi. Yenidünya, "Valilik onayladığında satış gerçekleşmiş olacak" dedi.

FİYATI 1,3 MİLYON TL ARTTI

Mahfelin satış raporu Bursa Valisi Şahabettin Harput sunulacak. Son sözü Vali Harput'un vereceği ihalenin 15 gün zarfında sonuçlanacağı bildirildi. İl Özel İdaresi`nin mülkiyetindeki Mahfel çay bahçesi ve otoparkı geçen yıl Bursa`nın ünlü kebapçısı İskender İskenderoğlu tarafından 6 milyon 500 bin TL'ye alınmıştı. Ancak daha sonra Kültür Bakanlığı ve Anıtlar Kurulu'nun onayının alınamaması sebebiyle İl Özel İdare satışı iptal etmişti.