BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayvalık'ta vatandaş faciayı böyle önledi

Ayvalık ilçesinde evine giden bir kişi, mağazanın önünden geçerken, yanık kablo kokusunu fark edince faciayı önledi.

Abone ol

İlçenin araç trafiğine kapalı olan en işlek caddesinde akşam saat 23:00 sıralarında evine gitmekte olan Ali Avcı isimli vatandaş, tanınmış bir giyim firmasının mağazası önünden geçerken yanık bir kablo kokusunu fark ederek, polise haber verdi.

Olay yerine ulaşan polis ekipleri kokunun mağazasının içerisinden geldiğini fark edince mağazaya ait kapı önündeki elektrik şalterini indirerek ilk müdahaleyi yaptılar.

Mağazanın sahibinin telefonuna kısa sürede ulaşan polis ekipleri diğer yandan da mağaza binasının etrafını kontrol ederek yanık kablo kokusunun neden kaynaklandığını anlamaya çalıştılar.

Mağaza içerisinde herhangi bir alev ya da duman olmaması nedeniyle itfaiyeye haber verilmezken, polisin mağaza sahibinin telefonuna ulaşmasıyla apar topar işyerine gelen mağaza sahibinin gelmesiyle olaya tanık olanlar ve polis ekipleri rahat bir nefes aldıkları gözlendi.

Yanık kablo kokusunun mağaza spot ışıklarından birinin kısa devre yapmasından kaynaklandığı belirtilirken, havanın yağışlı olması nedeniyle oluşabilecek bir yangın neticesinde Talatpaşa Caddesinde birçok tarihi eski binanın olası yangından ciddi şekilde hasar görebileceği ve belki de can kaybının bile yaşanmasının söz konusu olabileceği kaydedildi.

Mağazanın önünden geçerken yanık kablo kokusunu fark edip, duyarlı davranarak polis ekiplerine durumu ihbar eden Ali Avcı ise olaya tanık olanlar tarafından adeta kahraman olarak nitelendirildi.