BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.425,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu ilçede 23 okul birden yapılıyor

Keçiören Kaymakamlığı, ilçenin okul ihtiyacını sonunda çözüme kavuşturuyor.

Abone ol

Ankara'nın en büyük ve kalabalık ilçesi olan Keçiören'de yıllardır yaşanan okul sorunu bitiyor. Derslik açığı nedeniyle kalabalık sınıflarda eğitim verilen Keçiören'de kaymakamlık 23 yeni okul inşaatına başladı. 

Ovacık ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi bahçesindeki alanda iki ayrı eğitim kampusu kuran kaymakamlık okul sorununu kökten çözmeyi hedefliyor. 

ARSA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kaymakam Mustafa Güler'in önemle üzerinde durduğu proje için Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeyle Ovacık'ta 482 dönümlük arsası tahsisi sağlandı. Arsanın imar planı Keçiören ve Büyükşehir Belediyesinin onayına sunuldu.

3 İLÇEYE HİZMET

Keçiören Kaymakamlığı, prosedürlerin tamamlanmasının ardından Ovacık'ta 9 ilköğretim ve lisenin yanı sıra spor salonlan ve sosyal donatıların da yer alacağı eğitim kampusununun temellerini atacak. Okul inşaatı ise kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşülerek katılımları sağlanarak yapılacak.

İlçenin okul sorununu çözecek olan eğitim kampusu, Keçiören'in yanı sıra Yenimahalle ve Pursaklar'a da hizmet verecek. ilçenin ikinci eğitim kampusu ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin bahçesinde oluşturulacak. Üniversite yönetimi ile protokol yapan Kaymakamlık, fakültenin bahçesindeki arazide de eğitim kampusu kuracak. 68 dönümlük arazide okulların yapılmasıyla Keçiören'in derslik açığı tamamen çözülmüş olacak.

143 bin öğrencisi bulunan Keçiören'de uygulanacak projeyle 564 derslikli 24 okul ve 3 spor salonu inşa edilecek.