BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,98
ALTIN 2.448,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Saka yüksekokul istedi

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi’nde, 2009-2010 Eğitim yılı Mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Abone ol

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi’nde 2009-2010 Eğitim yılı Mezuniyet töreni İzmir’in Aliağa ilçesinde Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Öğrenciler, veliler ve Aliağa protokolünün katılımıyla düzenlenen mezuniyet töreni sonunda diplomalarını alan 122 Öğrenci keplerini havaya fırlatarak eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Mezuniyet Törenine Aliağa Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Aytuğ, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ömer Ömeroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M.Ender Özer, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa Belediye Başkan yardımcısı Uğur Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, daire başkanları kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda Aliağa’lı katıldı.

Okuldan mezun olan 122 öğrenciye diplomaları Protokol erkânı ve Öğretim üyeleri tarafından verildi. Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M.Ender Özer Makine Bölümü 1. Öğretim birincisi Ramazan Bilgin’e, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka Elektrik Bölümü 2. Öğretim birincisi Engin Dikaltın’a diplomalarını verdi.

YÜKSEKOKUL ALİAĞA YERLEŞKESİNDEN BÜYÜK BAŞARI

1050 Öğrencinin, Makine, Elektrik, Kimya ve Metalurji bölümlerinde eğitim gördüğü Ege Üniversitesi Bergama meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi dört yıllık üniversiteye doğrudan geçişle de büyük bir başarıya imza attı. Bergama meslek Yüksekokulunda 33 Öğrenci DMS sınavını kazanarak ODTÜ, Hacettepe, İzmir İleri teknoloji Enstitüsü gibi üniversitelere geçiş yaptı. Bu öğrencilerden 26’sı Aliağa Yerleşkesinde öğrenim gördü. Bu başarıya imza atan öğrenciler mezuniyet töreninde plaketle ödüllendirildi.

ÖĞRENDİKLERİNİZ YAŞAMINIZA IŞIK TUTACAK

Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Taşkavak konuşmasında öğrencilere başarılar dileyerek, “İki yıllık öğreniminizi başarıyla tamamladınız. Burada öğrendikleriniz ve yaşadıklarınız yaşamınız boyunca size ışık tutacaktır. Atatürkçü, Çağdaş Modern bir Türkiye sizlerin azim ve kararlılığıyla geleceğe güvenle bakabilir. Hepinize yaşamınızda başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

ADNAN SAKA’DAN YÜKSEKOKUL İSTEĞİ

Konuşmanın ardından önce dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketleri verildi. Törende Elektrik Bölümü 2. Öğretim birincisi Engin Dikaltın’a diplomasını vermek üzere sahneye gelen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, öğrenciyi tebrik ettikten sonra, Aliağa’nın bir fakülte ve üniversite isteğini dile getirdi.

Öğrenciye diplomasını vermek üzere sahneye gelen Saka, diplomanın bulunduğu dosya’nın üzerinde yer alan ‘Bergama meslek Yüksekokulu’ yazısındaki ‘Bergama’ kelimesinin üstünü eliyle kapatarak, “Artık burada Aliağa Yazmasını istiyoruz. Aliağa Çok büyük bir sanayi ticaret ve üretim kenti. Buradaki eğitim altyapısı ve ülkeye katkı katma değerler açısından bu kent Aliağa Yüksekokulu’nu, bir fakülteyi ya da üniversiteyi hak ediyor. Aliağa yıllık 20 milyar dolarlık ticaret hacminin olduğu büyük bir kent. Bu kent ekonomi ve ticarette olduğu gibi eğitimde de en yüksek çıtayı hedefliyor ve bunu hak ediyor. Ege Üniversitemizden gelecek yıl burada müstakil bir Aliağa Yüksek Okulu oluşturmasını ve buradaki yerleşkenin ‘Aliağa Yüksekokulu yerleşkesi’ olarak anılmasını istiyoruz” dedi.

Keplerin havaya fırlatılmasıyla sona eren tören Yüksekokulun Aliağa Yerleşkesinde verilen kokteyl ile devam etti.