BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.424,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana imaj değiştirecek!

Adana Kent Konseyi Başkanı Fevzi Acevit, Adana'nın tanıtım eksikliğini belirterek yapılacakları açıkladı.

Abone ol

Adana Kent Konseyi Başkanı Fevzi Acevit, Adana'nın tanıtım eksikliğinde herkesin mutabık olduğunu belirterek, "Adana, bozulan imajı nedeniyle imaj yenileyici tanıtıma muhtaçtır" dedi.

Acevit, Adana'nın yollar kavşağında bir kent olduğunu, tarım ve sanayi alanındaki gelişme potansiyelinin benzersiz bir şehir olduğunu ifade etti.

Acevit, "İnanç ve hobi turizmi için çekim yaratabilecek kapasitelere sahiptir. Ve son yıllarda sağlık alanında ataktadır. Daha da önemlisi Adana insanının oluşturduğu potansiyeldir. Üretken sanatçı ruhlu Adanalılar, bu kentin en önemli hazinesidir. Adana festivaller kentidir" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın kent meydanı ihtiyacını açıkladığını ifade eden Acevit, proje için ASKİ Şantiyesi arsasının seçiminin doğru olduğunu ve belediye açısından mülkiyet sorununun bulunmadığını kaydederek şunları söyledi:
"Yarışma projelerinde kent meydanı ve çok katlı yapılar bulunuyor. Adana'nın olmazsa olmaz ihtiyacı olan Kültür Merkezi'ne projede yer verilmemiş. Adana Uluslar arası Altın Koza Film Festivali'nin düzenlendiği kenttir.

Ama halen daha 500 kişi kapasiteli şehir tiyatrosu salonu ile yetinmeye çalışmaktadır. Dört dörtlük bir kültür sarayı ihtiyacı kentimizin tartışma götürmeye bir açığıdır. Proje bu haliyle yaşama geçirilirse, eksik kalır. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projeyi, Kent meydanı ve kapalı alan sanat ve sosyal etkinlik mekanlarıyla projelendirmiş bir kültür merkezi ve açık hava tiyatrosunu kapsayacak içerikte revize ederek yola çıkılmalıdır.

Kültür merkezinin kapalı mekanları kısmen yüzeyde, daha çok yeraltında düşünülmelidir. Merkezin yüzeyde kalan bölümü, açık hava tiyatrosu olarak yapılandırılmalıdır. Kent Konseyi'nde tanıtım projesi var. Amerika'yı yeniden keşfetmeye, tanıtım projesi hazırlayalım diye yollara düşüp paralar harcamaya gerek yok"

Adana Kent Konseyi Başkanı Fevzi Acevit, Töşköprü'nün restorasyonun yapıldıktan sonra atıl kaldığını ifade ederek şöyle devam etti:
"Oysa, her iki yakasında meydan düzenlemeleri yapılarak tarihi- kültürel formasyonuna uygun bir yönetimle kent yaşamına katılması gerekiyordu.

Adana'nın simgelerinden biri olan Tarihi Taşköprü'nün bir turizm değeri olarak işlev görmesi ancak bunlar yapılırsa mümkün olacaktı. Adana Kent konseyi bu konuyu, dünyadaki örneklerini de sergileyerek defalarca gündeme taşıdı, ama ilgililer konuyu ele alıp projelendirme girişiminde bulunmadılar. Umarız harekete geçilir."