BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlköğretim öğrencisinin başörtüsü inadı

Kanuni İlköğretim Okulu'nda başörtülü olarak derse girmek isteyen bir öğrenciye izin verilmedi.

Abone ol

Adana'da bir ilköğretim okulunun 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Tuğba Y., 4 gündür başörtü ile derse girmeye çalıştığı için okul yönetimi tarafından okula alınmadığını belirterek, "Ben dinim gereği başörtü takıyorum. Başörtüsüz okumak gitmek istemiyorum" dedi.


Merkez Seyhan ilçesinde Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Kanuni İlköğretim Okulu'nda başörtülü olarak derse girmek isteyen bir öğrenciye izin verilmedi. İddiaya göre başörtülü 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Tuğba Y. okula girmek istedi. Ancak, nöbetçi öğretmen başörtülü öğrenciyi durdurup okul yöneticilerine haber verdi. Okul yöneticileri öğrencinin başörtülü olarak okula girmesine izin vermedi. Bunun üzerine kız öğrenci okuldan ayrıldı. Daha sonra Tuğba Y. babasıyla okula geldi. Ancak okul yönetimi bu kez de Tuğba Y.'yı okula almayınca, okul yönetimi ile baba Hüseyin Y. arasında tartışma çıktı. Bu sırada olay yerine polis geldi. Baba Hüseyin Y. okula alınmadığına dair tutanak istediği ancak polis herhangi bir olay olmadığı için tutanak hazırlamazken okul yönetimi de Milli Eğitim Bakanlığı'na ya da Adana Valiliği'ne başvuru yapmalarını izin verilmesi halinde Tuğba Y.'nin okula alınabileceğini söyledi. Ardından baba ve kız okuldan ayrıldı.

"DİNİM GEREĞİ BAŞÖRTÜ TAKIYORUM, BAŞÖRTÜLÜ OKUMAK İSTİYORUM"


Tuğba Y. 1 yıldır dinin gereklerine uyarak başörtü taktığını belirterek 4 gündür derse başörtülü girmek istediği için okula alınmadığını söyledi. Tuğba Y., "Ben Perşembe gününden bugüne okula başörtüyle gitmek istiyorum ama beni okula almıyorlar. 4 gündür okula başörtü nedeniyle gidemediğim için yok yazılıyorum. Yarın gidemezsem 5. gün olacak" dedi. Başörtüsüz okula gitmeyeceğinin altını çizen Tuğba Y. şunları söyledi:
"Ben başörtülü okumak istiyorum. Dinim başörtü olmamı gerektiriyor o nedenle başörtülüyüm. Bu sabahta Müdür beni okula almayınca babamla okula gittim. Babam Müdür'le konuşup 'okula almadığınıza dair tutanak tutun' dedi. Müdür de bağırarak 'ben tutanak tutamam' dedi. Sonra polisleri çağırdılar. Onlar da bir olay olmadan tutanak tutamayız dedi. Sonrada bize Milli Eğitim Bakanlığı ya da Valiliğe gidin izin verirlerse çocuğunuz okula başörtülü gelebilir dediler. Normalde ben okumak istiyorum ama başörtüsüz olduğu zaman artık okuyamam. Derslerimi arkadaşlarımdan takip ediyorum. Ödevlerimi arkadaşlarımla okula öğretmenlere gönderiyorum. Ben okuyup hemşire olmak istiyorum. Geçen yıl teşekkür almıştım."

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise Tuğba Y.'nin geçmiş yıllarda başı açık derse girerken son 2 haftada, başörtülü gelip derse girme yönünde bir isteği olduğunu belirterek, "Başı kapalı derse girmek istedi. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinde, öğrenci başı açık şekilde derse gireceği belirtiliyor. Okul yönetimi bu nedenle bu genelgeden yola çıkarak öğrenciyi derse almamıştır" şeklinde konuştu.