BIST 10.096
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.410,22
HABER /  GÜNCEL

Mahalleyi sokağa döken koku

Güngören'de, Sakatatçılar Kooperatifi'ne ait olan ve bir süre önce boşaltılan mezbahadan yayılan kokular mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

Abone ol

Duvarlarının bir kısmı yıkılan mezbaha önünde toplanan vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Gençosman Mahallesi, Doağanbey Caddesi üzerinde bulunan Sakatatçılar Kooperatifi'ne ait binadan gelen kokular vatandaşları çileden çıkardı. Mezbahanın bir süre önce boşaltıldığını ancak içeride hiç bir temizlik yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, "İçeride işkembe, bağırsak gibi türlü türlü hayvan atıkları var. Bunlar mahallede dayanılmaz bir koku oluşturuyor." dedi.

Sorunun çözülmesi için başvurmadık yer bırakmadıklarını ancak bir sonuç çıkmadığını anlatan Sertaç Demir, "Çevre Bakanlığı, Zabıta Müdürlüğü her yer için imza topladık. Ramazan ayında bu kokunun çekilmesi mümkün değil. Buradaki halk olarak ne iftarda ne sahurda nefes alabiliyoruz. Bundan önceki firmaların hataları ama belediyenin, devletin buna bir şey yapması lazım. Buraya gelen belediye görevlileri bir şey yapmadan tamam deyip gidiyorlar.” şeklinde konuştu.

Yaşadıkları sıkıntıyı anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan Selma Demir, “Şu kokuda ne kadar durabiliriz. 1-2 gün değil gerçekten dayanamıyoruz. Sinir sistemlerimiz bozuldu. Başvurularımızı yaptık, imzalarımızı topladık. 2013 yılı, istasyon dibimizde, metro açılmış, otogara 10 dakikalık yer. Bize demek ki bunu reva görüyorlar.” ifadelerini kullandı.