BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.507,30
HABER /  DÜNYA

Bu ülke tarihinin en sıcak günlerini yaşıyor

Macaristan’da tarihinin en sıcak günlerinden birinin yaşanması sonucu insanlar havuzlara koştu. Ülkede sıcaklık gölgede 39,5 dereceye ulaşır...

Abone ol

Macaristan’da tarihinin en sıcak günlerinden birinin yaşanması sonucu insanlar havuzlara koştu. Ülkede sıcaklık gölgede 39,5 dereceye ulaşırken birçok kişinin sıcaklar sonrası hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.
Tarihinin en sıcak günlerini yaşayan Macaristan’da başkent Budapeşte’de sıcaklıklar gölgede 39 dereceye kadar ulaştı. Bunaltıcı sıcaklardan kaçan insanlar kendilerini havuzlara, göllere, nehirlere ve buldukları sulara attılar. Ülkede sıcaklar sonrası yüzlerce kişinin fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Budapeşte’nin çeşitli yerlerinde bulunan su fıskiyeleri çocuklarla dolarken çocuklar su fıskiyelerinde yıkanarak serinlemeye çalıştı. İHA muhabirine konuşan küçük Macar çocukları, daha önce bu kadar sıcak görmediklerini, bu nedenle fıskiye havuzuna gelerek serinlediklerini söylediler. Anne ve babalarının gözetimi altında su fıskiyelerinde çok güzel vakit geçirdiklerini söyleyen küçük çocuklar, akşama kadar su altında kalmak istediklerini belirttiler. Sıcaklar nedeniyle serinlemek için yuvadaki minik öğrencilerini su fıskiyesine getirdiğini söyleyen yuva öğretmeni Noemi ise, böyle bir sıcakla daha önce karşılaşmadıklarını, çocukların suda kendilerini çok mutlu hissettiklerini kaydetti.
(İHA)