BIST 10.674
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.432,57
HABER /  GÜNCEL

Magnistki'nin ölümü: Soruşturma sonlandırıldı

Rusya'da yetkililer cezaevinde ölen ve yolsuzla ilgili tartışmaların simge ismi olan avukat Magnitski'nin ölümüyle ilgili soruşturmayı kapattıklarını açıkladı.

Abone ol

Rusya'da yetkililer, işkence iddiaları arasında üç yıl önce cezaevinde ölen avukat Sergey Magnitski'nin ölümüyle bağlantılı soruşturmanın "suçun tespit edilememesi" nedeniyle kapatıldığını açıkladı.

Rus merkezi soruşturma birimi tarafından yapılan açıklamada "suç işlendiğine ilişkin nesnel bir veriye rastlanmadığı" ifade ediliyor.

Londra merkezli Hermitage Sermaye Yönetimi şirketinin avukatlığını yaparken Rus vergi görevlilerinden oluşan bir şebekenin 230 milyon dolarlık yolsuzluk yaptığını iddia ettikten sonra kendisi vergi kaçırmaktan tutuklanan Magnitski, üç yıl önce cezaevinde ölmüştü.

Magnitski'nin ölümü tartışmalı oldu.

Ailesi işkence ve dayak iddiasını ortaya atarken yetkililer "kalp krizi" nedeniyle öldüğünün belirlendiğini açıkladı; ne var ki Kremlin'in insan hakları konseyi tarafından yapılan bir çalışma "ölümün tartaklanma sonucu olduğundan şüphe edilmesine yol açan bir durum" olduğu sonucuna varmıştı.

Kremlin'in insan hakları uzmanlarının yaptığı bu tespiti tekrar etmek istemeyen Devlet Başkanı Putin ölümün kalp krizinden kaynaklandığı yorumunu tekrarlamıştı.

Ölümü sonrasında Magnitski açılmış, parmaklıklar ile çevrili sanık koltukta kimse oturmamıştı.

Magnitski'nin ölümüyle bağlantılı olarak yargılanan Butirka suçsuz bulundu.