BIST 9.515
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.473,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den çılgın konuşma

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında bugüne kadarki en sert konuşmasına imza attı. Çanakkale'den girdi İmralı'da öfke oldu yağdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli haftalık grup toplantısında partililere hitap etti. Bahçeli çözüm sürecini zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

Bahçeli Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart'ta yapılan üçüncü İmralı görüşmesini sert sözlerle eleştirdi. İmralı görüşmelerinin, Ergenekon'da müebbet istemlerinin Çanakkale Zaferi ile aynı gün olmasını manidar bulan Bahçeli hükümeti  sert sözlerle eleştirdi.

Hükümeti Çanakkale savaşı döneminde olsalardı düşman safına geçerlerdi diye eleştiren Bahçeli Çanakkale'de şehitlerin kanlı gömleğine karşılık Erdoğan'ın gömleğinde PKK, Barzani, ABD, Öcalan yazdığını söyledi.

Konuşmasından satırbaşları...

-Tüm karşı çıkış ve itirazlara rağmen Türk milleti vardır ve var olacaktır. Türklük hepimizin kaynağıdır. İsimsiz bir millet ilan etmeye Türklüğü geri çekmeye anayasadan atmaya kimsenin hele iktidarın hiç hakkı yoktur. türk milleti cephelerde hayal kırıklıklarında hayatın ve zamanın her bölümünde varlığını teyit ederek üzerinde oynanan oyunları boşa çıkarmıştır.

-Yemen'e Galiçya'ya Kafkaslara, Balkanlara, ve Kurtuluş mücadelesinin her sayfasına dikkatle bakanlar Türk milletinin nerelerden geçerek bugünlere geldiğini görecektir. Biz milletçe ağır saldırılardan geçerek oyunları bozarak varlığımızı şahadet şerbetinden içerek koruduk. En başta Çanakkale'de yaşanan destan tescillenmiştir. Allah'a ne kadar şükretsek azdır ki Çanakkale Zaferi en kesif orduların maskaraya döndüğünün adeta özetidir.

-Türk milleti Çanakkale'de ayağa kalkmıştır ve düşmanlara cevap vermiştir. Haftasonu Trabzonda yaptığım konuşmada olduğu gibi Çanakkale'de milletçe kahraman olduk. Çanakkale bizim için bir coğrafi bölge adından önce her karış toprağında vatan evladının olduğu dünyanın en büyük şehitliğidir. Çanakkale bir ordunun verdiği mücadele değil asil Türk milletinin gerçekleştirdiği bir varoluş savaşıdır. 

-Çanakkale Türk milletinin nabız atışı şah damarı vicdan senedidir. Çanakkle tek dişi kalmış canavarın kuyruğunu sıkıştırarak defolup gittiği yerin adıdır. 

BAŞBAKAN'IN ÇANAKKALE AÇIKLAMALARINA TEPKİ

-Başbakan Erdoğan dün yaptığı bir konuşmasında çok ilginç bir şekilde Çanakkale'yi anlamayan milleti anlayamaz demiştir. Son derece hayret verici bir biçimde millet şuurundan bahsetmiştir. Kendilerinin milliyetçilik anlayışının Çanakkalede çizildiğinden bahsetmiştir. Türk milleti böylesi gel gitleri olan böylesine bayatlamış dili ve kalbi arasında uçurumu olan birini ne görmüştür ne de yönetimi altında durmuştur.

BİZİ ARKAMIZDAN VURANLARI UNUTALIM MI DİYORSUN?

-Yeri gelmişken şu sorularımızın cevaplarını da vermeli. Her türlü milliyetçiliğii ayaklar altına alan sen değil miydin? Türk milletini 36'ye bölme çabasından kaçınmayan sen değil miydin? Ne oldu da Çanakkale'de millet konusunda ahkam kesmeye kafa yordun. Bunlarla yetinmeyen Başbakan Çanakkale'de bazılarının ezan sesi duyunca kandırıldıklarını iddia etmiştir. Bunların silah bırakarak Osmanlı'ya Müslümanlara karşı savaşmadıklarını söylemiştir. Sen kimi kandırıyorsun Sayın Başbakan? Kutsal topraklarda arkamızdan vuranları unutalım mı diyorsun? Önümüze taş koyanları görmezden gelelim mi diyorsun?

-Müslüman Türk milletine yapılan ihanetleri unutalım mı? Anlayışla mı karşılayalım? İşgale cevaz vermek İslam'ın neresinde vardır? Omurgasız, iradesiz, ilkesiz, köksüz şahsiyetsiz silinmiş bir kalabalık mı olalım? Düşmanlıklar elbet ilelebet yaşamaz ancak tarihten sonuç çıkarmak tehlikenin ne taraftan geleceğini bilecektir. 

-Yine sorarım sana sayın Erdoğan binlerce kilometre öteden Çanakkale'ye gelenlere zalimlerin yanında ne arıyorsunuz demeyecek miyiz? Türk milletine yapılan haksızlıkları sen unutabilirsin ama biz unutmadık unutmayacağız ve unutturmayacağız. Başbakan Erdoğan Çanakkale'de şehitlerimizin huzurunda bir kez daha yalan söyledi.

SENİN GÖMLEĞİNDE ABD, AB, PKK VE BARZANİ YAZIYOR

-Madem Çanakkale'yi anlamadan milletin anlamak mümkün değildir o halde Başbakan Çanakkale'de havanda su döğmüştür.

-Sen milliyetçilikle hasım olduğundan Çanakkale'yi anlayamazsın sırrına erişemezsin. Çanakkaledekiler milletimizi bölmeye çalışanlara karşı kanlı gömleklerle mücadele etmiştir. Senin gömleğinde ABD, AB, PKK, Barzani yazarken nasıl olur da Çanakkale'de ahkam kesmeye cüret edersin? Ne hakla bahsedersin?
 
ÇANAKKALE'Yİ ANLAYAMAZSINIZ

-Seyit Onbaşı o mermiyi senin yolundan gittiklerini defetmek için bunu yapmıştır. Nusret Onbaşı senin peşinden gittiklerini defetmek için mayın döşemiştir. Gazi Mustafa Kemal senin ve hükümetin gibi içimizi karıştırmaya kardeşliğimiz bozmaya çalışanlara karşı askerlerine ölmeyi emretmiştir. Çözüm süreci adı altında Türk milletini kelepir fiyatına satanların anlayabileceği yer değildir Çanakkale. İmralı canisi ve örgütü ve çözüm süreci için dua edilecek bir yer de değildir. Olmayacaktır. Bize Çanakkale şehitliğini anlatanlar bilsin ki millet ve vatanı için kan akıtan şehitler buna müsamaha göstermez.

-Ölümlerden geçindiğimizi Fatiha bilmediğimizi ifade edenler bilsin ki biz şehitlerimizin acılarını yüreklerimizde dudyuyoruz. Başbakan evlatlarımızı şehit eden rezillerle canilerle pazarlık masası kurmuştur. 

ÇANAKKALE'DE DÜŞMANIN YANINA GEÇERLERDİ

-Bugünkü siyasi temsilciler dün Çanakkale'de olsaydı düşman saflarında mermi sıkardı. Erdoğan ne şehit bilir ne millete kafası basar. Sayın Başbakan senin tarafın kimden yana olduğun bellidir.

-AKP ise Çanakkale'de durdurulanların elçisi, Dumlupınar'da kovulanların ta kendisidir. Çanakkale'deki bütün kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum.

-İki gün sonra baharın gelişini haber veren Nevruz'u kutlayacağız. Takdir edeceğiniz üzere tarihi ve kültürel olarak Türk milletine mal olan Nevruz kutlanmaktadır. Türk kültürü gerçek anlamda kardeşlik duygularını tescil etmektedir. 

-Bu yıki Nevruz'un bölücülüğe sahne olacağı anlaşılmıştır. İmralı canisi şov yapacaktır. Eli kanlı teröristten beklenen tılsımlı açıklamalar herşeyin önüne geçecektir. Nevruz'a henüz zaman varken AKP iktidarı PKK mihraklarına ortam açmıştır. Merakım AKP milletvekili değerli arkadaşlarımın bu ortamda Nevruz'u nasıl kutlayacaktır. Başta Kazlıçeşme olmak üzere pek çok yerde İmralı canisinin posterleri artık ulu orta asılmış, özgürlük mesajları verilmiştir. Kürt kökenli kardeşlerimize statü talebi dillendirilmiştir. Adeta Bağımsız Kürdistan politikaları yapılmıştır.

KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIMIZA SESLENİYORUM
 
-İmralı canisine özgürlük çağrısında bulunmak ölçüsüzlüktür. Kürt kökenli kardeşlerimiz milletimizin eşit fertleri bin yıllık kardeşliğin mukaddes temsilcileridir. Bugüne kadar nerede geri kalmışlar, siyaset mi engellenmiş devlet yönetiminde yer almaları mı engellendi? Ülkemizin her yerinde iş kurmaları okumaları seyahat etmeleri yerleşmeleri konusunda sorunları mı olmuş? Bürokrat hatta cumhurbaşkanı olmaları mı engellendi? Holding kurmaları iş adamı olmaları niversitelerde hoca olmaları mı engellendi. Buna verebilecek olumsuz cevap verilebilir. hangi konularda geri ve yetersiz kalmıştır? Kürt kökenli vatandaşlarımıza sesleniyorum. Hangi sosyal siyasal ekonomik statü istemiş de alamamışlardır? Bölücülerin nifak sokmaya ne hadleri ne hakları vardır. Kürt kökenli kardeşlerimizin sözde sorun bahanesiyle terörün peşine takmak en büyük soysuzluktur. İmralı canisi ve örgütü vatandaşlarımın canına kast etmiştir.

-Görüldüğü kadaryla Başbakan Erdoğan başkan olmak için yapamayacağı şey olmadığını kanıtlamaktadır. bu zihniyetin gözünü kan bürümüştür. AKP bebek katiliyle görüşmeleri sıklaştırmıştır. Dün itibariyle yeni bir BDP heyeti İmralı ile görüşmüş mektupları iletmiştir. Çanakkale'yi andığımız, Ergenekon davasında askerlerimize müebbetin yağdığı günde BDP İmralı canisiyle buluşmuştur. 

KURTAR PKK'YI MAHKUM ET TSK'YI

-Ne yaparsan yap kurtar PKK'yı mahkum et TSK'yı, kurtar İmralı'yı içeri tık TSK'yı olan budur. Al başkanlığı ver özerkliği! Olan budur! 

- Başbakan Erdoğan PKK ile birlikte Türk milletine ve Türk ordusuna tuzak kurmaktadır. yazık ki Türkiye çok kötü bir duruma düşürülmüştür. İmralı canisi ile görüştükten sonra açıklama yapan BDP heyeti aziz milletimizin kimlerin eline kaldığını göstermiştir. Mudanya'dan İmralı'ya giden Ataköy'den çıkan bölünme elçileri İmralı canisinin görüşlerini duyurmuştur. İmralı canisi Başbakan gibi Türkiyelilik zırvasından bahsetmiştir. 21 Mart için hazırlık yaptığını TBMM den destek beklediğini söylemiştir.

PKK JEST YAPTIKÇA AKP MEST OLUYOR

-Ahlaksızca ar damarı çatlamışçasına bu sözleri söylemiştir. Başbakan Erdoğan cani başının yıllardır takipçisi olduğu isteklerine sarılmıştır. Türkiye'yi yöneten bu iktidar ruhunun ve vicdanının tapusunu devretmiştir. Başbakan'ın ustalık dönemi hem çılgınlıktır hem de PKK jest yaptıkça AKP mest olmaktadır. İmralı canisi mesaj verdikçe Başbakan cevap verememekte fırsat buldukça yurt dışına kaçmaktadır. Millet bu yükü taşıyamamaktadır. Daha ne kadar tahammül edilecektir?

-İmralı canisi PKK'nın sınır dışında bulunması temennisinde bulunacak özerk yönetimin mesajını verecektir. Milli hakimiyetinin çatısı TBMM çözülmeye çöküşe seyirci yapılacaktır. Türk milletinin emanetini kurtuluşun karargahını bu çöküşe merkez yapmaya fırsat vermeyiz bunu yapanın alnını karışlarız!

PKK KILAVUZLUĞUNDA DEMOKRASİ ARAYAN REZİLLER...

-İmralı kölesi olan PKK kılavuzluğunda demokrasi arayan reziller size bildiriyorum hiç bu kadar iyi şeyler olmamıştır diyenler 8 görevlimizin jest olarka bırakıldığını söyleyen zavallılar size diyorum! Türk milletine ölümü gösteren gafiller size haykırıyorum! Öcalan'ın doğru dediğine doğru deriz diyenler! İşler iyi gidiyor bu işi bitireceğiz diye dua edenler size sesleniyorum!

SİZİN PİRİNİZ ÖCALAN

-Başaramayacaksınız, önümüzü tıkayamayacaksınız. Sizin doğrunuz Öcalan'ın doğrusu olsun bizim Türk milleti olacaktır. Sizin piriniz PKK olsun Öcalan olsun! İkazla bildiririm ki MHP son sözünü henüz söylemiştir duyduk duymadık demeyin! MHP çözüm süreci denen duruma her daim karşı olacaktır!