BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.435,10
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekilden kardeşlik çağrısı

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu barış süreci ile ilgili açıklama yaptı

Abone ol

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, ''İnsanca ortaya konulan ilkelerin ışığında, bin yıl kardeşçe yaşadık. Gelin bin yıl daha kardeşçe yaşayalım'' dedi.

BDP İl Teşkilatı tarafından Gökmeydan'da düzenlenen Nevruz kutlamasına katılan vatandaşlar, polis ekiplerince oluşturulan kontrol noktalarında üst aramasından geçirilerek alana alındı.

BDP Milletvekili Zenderlioğlu, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin korunması, gelişmesi, ilerlemesi ve hedefine ulaşması için ellerinden gelen bütün gayreti sarf edeceklerini, bundan kimsenin kuşku duymaması gerektiğini söyledi.

Barış sürecinin her adımında anaların göz yaşı ve gençlerin kanı bulunduğunu belirten Zenderlioğlu, ''Bunu kimse bize hibe etmemiştir. İnsanca ortaya konulan ilkelerin ışığında, bin yıl kardeşçe yaşadık. Gelin bin yıl daha kardeşçe yaşayalım. Biz hazırız ve kendimize güveniyoruz'' dedi.

Konuşmasının ardından Nevruz ateşini yakan Zenderlioğlu ve BDP Merkez İlçe Başkanı Hasan Osmanoğlu, yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde vatandaşlarla halay çekti.