BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  DÜNYA

Irak Savaşı için pişman değiliz

ingiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair Irak işgalinin 10. yılında "Saddam gibi bir canavarı devirmekten pişman değiliz" dedi.

Abone ol

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair ise, Irak Savaşı'nın 10. yıl dönümünde bu ülkeye müdahaleyi savunarak, "Dev katliamlar yapan bir canavarı devirmekten nasıl pişman olabilirsiniz ki?" dedi.

Blair, İngiliz yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada, Irak'ın işgali olmasaydı Iraklıların Saddam Hüseyin'e karşı ayaklanacaklarını ve durumun Suriye'dekinden çok daha kötü olacağını kaydetti.

Irak'a müdahaleden pişmanlık duyup duymadığına ilişkin soruya Blair, "Dev katliamlar yapan bir canavarı devirmekten nasıl pişman olabilirsiniz ki?" yanıtını verdi.

Blair, "Saddam hala iktidarda olsaydı, halk büyük olasılıkla ayaklanacaktı. Ancak bu durumun Suriye'dekinden daha kötü olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Saddam Hüseyin'in kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığını hatırlatan Blair, "İşte bu nedenle, insanlar bana 'Pişman mısınız?' diye sorduğunda, yanıtım 'hayır' oluyor.

SADDAM KENDİ HALKINA KATLİAM YAPAN BİR CANAVARDI

Sadece kendi halkına değil, bölge halkına da dev bir katliam yapan bir canavarı devirmekten nasıl pişman olabilirsiniz ki?"
dedi.

Blair, Saddam'ın "güvenlik tehdidi oluşturduğuna samimiyetle ve derinden" inandığını da vurguladı.

IRAK İŞGALİ UMDUĞUMUZ GİBİ OLMADI 

İngiltere'nin eski Başbakanı geçen ay yaptığı açıklamada da Irak'ta bugünkü yaşamın, Irak'ı işgal ettikleri 10 yıl önce umdukları noktada olmadığını söylemişti.

Tony Blair, İngiltere'de 2009-2011 yılları arasında 18 ay boyunca yürütülen Irak soruşturmasında ifade vermişti.