BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Maddi durumu iyi olmayana askıda pide

Kocaeli'de Ramazan ayı boyunca 500 fırında askıya pide takılacak. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar burada ihtiyacı olduğu kadar pide alabilecek.

Abone ol

Kocaeli'de sosyal yardımlaşma duygusunun güçlenmesini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıllarda uygulanan 'Askıda Pide' kampanyası Ramazan ayı itibari ile yine başlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Kocaeli Fırıncılar Odası, Kocaeli Yeni Bin Yıl Derneği ve Otogar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanya ile ihtiyaç sahiplerinin yüzü bir kez daha gülecek.

Her yıl farklı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği 'Askıda Pide' kampanyası için bugüne kadar Fırıncılar Odası'nın belirlediği 500'e yakın fırına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle elektronik numaratörler takıldı. Yılın 12 ayı bazı fırınlarda uygulanan askıda ekmek kampanyasının devamı niteliğinde olan kampanyayla Ramazan ayının birlik ve beraberliği bir kez daha yaşanacak. Kampanya bütün ilçelerde uygulanacak ve ihtiyaç sahiplerinin sofrasında Ramazan'ın vazgeçilmez yiyeceği pidenin yer alması sağlanacak.

Kampanya sonraki aylarda da devam ettirilerek, vatandaşlar arasında yardımlaşma yıl boyu sağlanacak. Kampanya süresince halkın katılımını sağlamak amacı ile yerel medyanın desteği ile teşvik edici çalışmalar yine bütün ilçelerde yerel yöneticilerle birlikte yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Yeşildal ve Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, kampanya ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda izleyecekleri yolu açıklayan Yeşildal, maddi durumu iyi olan vatandaşların bu kampanaya destek vermesini istedi. Sarı ise tüm fırınlarda bu uygulamayı başlatmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.