BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.399,44
HABER /  GÜNCEL

Maçta kalbi duran futbolcu iyileşme sinyalleri veriyor

Cumartesi günü Tottenham ile maçta kalbi duran ve yoğun bakımda tutulan Bolton'lu futbolcu Fabrice Muamba'nın sağlık durumunda iyileşme sinyalleri görüldü.

Abone ol

Hafta sonu maç sırasında kalbi duran futbolcu Fabrice Muamba'nın durumunda iyileşme sinyalleri görüldüğü bildiriliyor.

Cumartesi günü Bolton ile Tottenham arasında oynanan Hotspur FA Cup mücadelesinde kalbi duran ve hastaneye kaldırılan Muamba iki gündür yoğum bakımda tutuluyor.

Bolton kulübünden yapılan açıklamada, Muamba'nın kalbinin ilaç yardımı olmadan atmaya başladığı ve futbolcunun kolları ile bacaklarını oynatabildiği belirtiliyor.

Ancak, durumu ciddiyetini koruyan futbolcunun tümüyle iyileşip iyileşmeyeceği net değil.

Futbolcu Londra Göğüs Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulmaya devam edilecek.

23 yaşındaki orta saha oyuncusuna ilk müdahale sahada yapılmıştı.

Kulübün sayfasından yazılı bir açıklama yapan Bolton Başkanı Phil Gartside, "Tottenham ve kendi taraftarlarımızdan olağanüstü bir destek gördük. Çalışanlar, taraftarlar ve futbolcuların tutumu inanılmazdı" dedi.

Muamba'nın nişanlısı Shauna Magunda, iyi niyet dileklerini gönderen kişilere teşekkür etti.

Muamba ile bir çocuk sahibi de olan Magunda, Twitter hesabında "Yaşamın olduğu yerde umut da vardır" diye yazdı.

Futbolcunun kalp krizi geçirip yere yığıldığı dakikalarda 1-1 olan maç 41 dakika boyunca durdurulmuş ardından da iptal edilmişti.

Press Association ajansı, Muamba'nın tekrar nefes alabilmesi için sağlık görevlilerinin iki saati aşkın süre çabaladıklarını duyuruyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde doğan Muamba 11 yaşında İngiltere'ye gelmiş 16 yaşından itibaren Arsenal'in genç takımında yetiştirilmişti.