BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.412,20
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çanakkale Zaferi böyle kutlandı

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri etkinlik düzenledi.

Abone ol

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Çanakkale Zaferi'nin 97'inci ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 91'inci yılı nedeniyle etkinlik düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Numan Örnek konuşmasına başlamadan önce Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu.

Numan Örnek, "Çanakkale Savaşları denince ilk akla gelen Mehmet Akif Ersoy'dur. İstiklal Marşı her okunduğunda ilk akla gelen Mehmet Akif Ersoy'dur. Akif toplumsal bir değerdir, bunu hiç kimse inkar edemez. Akif'in hayrına baktığımızda Çanakkale'yi, İstiklal Savaşlarını, Milli Mücadele dönemini görürüz" dedi.

Numan Örnek, "Akif bir eğiticidir, edebiyat profesörüdür, sanatkârdır ve Milli Mücadele dönemindeki başarılarıyla büyük bir siyasetçidir, kimse bunu inkar edemez" diye konuştu.

Halk eğitim Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğretmenlerinden sınıf öğretmeni Yasemin Güler Mehmet Akif'in şiirlerini okudu. Müzik öğretmeni Çiğdem Arık, öğrencilerden oluşan oratoryoyla İstiklal Marşı'nı okudu. Öğrencilerin oratoryodaki performansı katılımcıların taktirini topladı.

Daha sonra Çanakkale ve İstiklal adlı drama izleyicilerin beğenisine sunuldu. Programın sonunda Türkçe öğretmeni Emine Öner, Çiğdem Arık'a programa katkılarından dolayı plaket verildi.

Programa Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Kazım Karabekir İlköğretim Okul Müdürü Kazım Erol, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.