BIST 9.569
DOLAR 32,46
EURO 34,50
ALTIN 2.474,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS sonuçları açıklandı - ÖSYM 2015 sorgu ekranı

LYS sonuçları için gergin bekleyiş bitti. LYS sonuçları osym sonuc sayfasında saat 17.00'da açıklandı. LYS sonuçları T.C ile sorgulanacak.

Abone ol

LYS sonuçları ÖSYM tarafından saat 17.00'da sorgu ekranı aracılığıyla yayına açıldı. LYS sonuc sorgulama ekranından TC numarası veya öğrenci numaralarını kullanarak adaylar sonuçları öğrenebiliyor.

osym sonuc sayfasından LYS sonuçlarının açıklanması günlerdir bekleniyordu. ÖSYM bugün LYS sonuçları sorgu ekranını yayına açtı.


ÖSYM sonuçlar bölümünden LYS sorgu ekranına girdiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa geliyor. Burada TC kimlik numaranız ve aday şifrenizi girmeniz isteniyor. Bu verileri girdiğinizde LYS sonuçlarını sorgulayabiliyorsunuz.

2015-lys-sonuçlari-sorgu-ekrani-ösym.jpg

LYS TERCİH ROBOTU - TIKLA PUANINA GÖRE GİREBİLECEĞİN BÖLÜMLERİ GÖR
LYS İPTAL EDİLEN SORULAR

LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 3 sorunun iptal edildiği öğrenildi. 2015 LYS Kimya testinde 2 soru, LYS İngilizce testinde ise 1 sorunun iptal edildiği duyuruldu.

ÖSYM sitesinde iptal edilen sorularla ilgili olarak şu açıklama yer aldı;
20 Haziran 2015 tarihinde yapılan Fen Bilimleri Sınavının (2015-LYS-2) Kimya Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 8 ve 14. sorular ile 14 Haziran 2015 tarihinde yapılan Yabancı Dil Sınavının (2015-LYS-5) İngilizce Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 49. soru, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı ile iptal edilmiştir.

O SORULARI YAPANLARIN DURUMU NE OLACAK?
Kimya Testi ile İngilizce Testinde en az bir cevabı bulunan tüm adayların bu soruları doğru cevapladıkları kabul edilerek değerlendirme işlemi yapıldı.

ÖSYM LYS SONUÇLARI İÇİN ÖĞRENCİLERİ UYARDI!

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. ÖSYM’nin internet sitesinde sonuçların yüklenme işleminin devam ettiği bildirildi. Sonuçları öğrenmek için siteye giren adaylar, yoğunluğa neden oldu.

ÖSYM Başkanlığı'nın Twitter hesabından LYS sonuçlarını bekleyen adaylar için bir uyarı yapıldı. ÖSYM, adayları osym.gov.tr dışında bir siteye giriş yapmaması ve kimlik bilgilerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Zorlu bir sınav maratonunu geride bırakan adayları, puanların açıklanmasının ardından üniversite tercihlerini belirleyecek.

ÖĞRENCİLER ÖSYM'YE İSYAN ETTİ!

LYS sonuçları için günlerdir umutla bekleyen öğrenciler ÖSYM'nin sonuçları geç açıklamasına tepki gösterdi. İşte düşüncelerini internethaber'e yazan öğrencilerin yorumlarından bazıları...

lys-sonuçlari.20150630105455.jpg

LYS SONUÇLARI ÖSYM KONTENJAN KILAVUZUNU YAYINLADI

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu osym.gov.tr'den açıklandı.

ÖSYS 2015 ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE KONTENJANLARI KILAVUZU

ÖSYM'den yapılan kılavuz açıklamasında şöyle denildi:

"23-25 Haziran 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

Ekranda çıkan sayfadan Sonuç Yılı Seçimi ve Sonuç Grubu Seçimini yaptıktan sonra TC Kimlik Numaranız ve ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girerek LYS sonuçlarını YGS ve Yerleştirem Puanları dahil haliyle öğrebilirsiniz.  Adayları LYS sonuçları için ÖSYM'den ayrıca bir sonuç belgesi gönderilmeyecek. 
 
ekran-resmi-2015-06-26-09.33.06.20150626094320.png
ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?
LYS sonuçları öğrenmek ve üniversite tercihlerini yapabilmek için adayların mutlaka ÖSYM Aday Şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

ösym 2015 lys sonuçları.jpg

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS'de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

lys sonuçları 2015 ösym sonuç açıklama sisteminde.jpg