BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  GÜNCEL

Fransa saldırısı: Saldırganın 'IŞİD ile bağlantısı olabilir'

Fransa'da geçen Cuma günü bir şahsın müdürünün başını kesip kimyasal madde üretilen fabrikayı havaya uçurma girişiminde bulunan Yassin Salhi'nin IŞİD ile ilişkisi olduğu ortaya çıkarıldı.

Abone ol

Fransa'da geçen Cuma günü bir şahsın müdürünün başını kesip kimyasal madde üretilen fabrikayı havaya uçurma girişiminde bulunan Yassin Salhi'nin IŞİD ile ilişkisi olduğu ortaya çıkarıldı.

Avukatına göre, Salhi, patronunun başını, bir gereci düşürdüğü için azarlanmasının ardından, "tamamen kişisel nedenlerle kestiğini" söylemişti.

Ancak Associated Press ajansının bildirdiğine göre, savcı François Molins, zanlının eyleminin, sıradan bir işyeri anlaşmazlığının ötesinde olduğunu söyledi.

Molins'e göre, elinde bir tabanca ile uzun bir bıçakla patronu Herve Cornara'yı bir kamyonete binmeye ikna eden Salhi, daha sonra patronunu döverek bayılttı ve ardından boğdu.

Savcı, fabrikaya 500 metre kala Cornara'nın başını kesen zanlının, bundan hemen sonra Suriye'deki Sebastien Younes adlı Fransız cihatçı arkadaşına, bir selfie ile kesik başın dikkatle gövdenin üzerine yerleştirildiği bir fotoğraf gönderdiğini belirtti. Younes'in geçen yıl Kasım'da Suriye'ye gittiği belirtildi.

Radikal İslamcılarla 2003 yılına dek uzanan ilişkileri bulunan kamyon sürücüsü Salhi, içinde olduğu ve kolayca tutuşabilecek gaz tüpleriyle dolu taşıtı fabrikaya sürdü.

Savcı Molins, patlama ve yangına müdahale eden itfaiyeciler tarafından etkisiz hale getirilen Salhi'nintekbir getirdiğini anlattı.

Saldırganın ayrıca IŞİD'den gönderdiği fotoğrafları internette yayımlamasını istediği belirtildi.

Savcı François Molins, "Yassin Salhi sorgulaması sırasında, düzenlediği eyleme olabildiğince fazla dikkat çekmek amacıyla kurbanının başını keserek fabrikanın çevresindeki parmaklıklara astı. Bu olay, sık sık Fransa'da terör eylemi düzenlenmesi ve kafirlerin başlarının kesilmesi yönünde çağrılarda bulunan IŞİD propagandasının izlerini taşıyor." dedi.

Savcıya göre, saldırgan, müdürünün başını kestiğini ve fotoğraflarını gönderdiğini hatırlamadığını söyledi. Mollins, "Ona göre amaç tamamen kişiseldi ama biz her ihtimali dikkate alıyoruz." dedi.

Mollins, Salhi hakkında terör eylemi suçlaması yapılmasını talep etti ve zanlının Sebastien Younes ile ilişkisinin ayrıntıları da dahil, resmi terörizm soruşturması başlattı.