BIST 9.546
DOLAR 32,50
EURO 34,61
ALTIN 2.476,60
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Tel Abyad'ın 'doğusuna saldırdı'

IŞİD'in YPG'nin kontrolüne geçen Tel Abyad'a doğudan saldırdığı bildirildi. BBC Türkçe'ye konuşan kaynaklar çatışmaların devam ettiği belirtiyor. Kobani'de de 3 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Abone ol

Suriye'nin kuzeyinde Rojava'ya bağlı Tel Abyad kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışma çıktığı belirtildi.

BBC Türkçe Servisi'ne konuşan YPG'ye bağlı Tel Abyad asayiş sorumlusu Dr. Renas Kobani, IŞİD üyelerinin Tel Abyad'ın doğusundan kente saldırdığını söyledi.

Dr. Renas Kobani, IŞİD üyelerinin bugün öğleden sonra Tel Abyad'ın doğusunda kente yakın olan asayiş noktasına saldırdığını, çatışmalarda 8 IŞİD üyesinin ölü ele geçirildiğini belirtip çatışmaların halen sürdüğünü kaydetti.

Renas, şöyle devam etti: "IŞİD üyesi yaklaşık 30 kişi bugün öğleden sonra Tel Abyad kent merkezinin doğu girişinde YPG'ye bağlı asayiş kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda asayiş üyesi 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Onları Kobani'deki hastaneye gönderdik. Çatışma olan alana YPG üyeleri destek amaçlı sevk edildi. Örgüt üyelerinin etrafı şimdi YPG güçlerince kuşatılmış durumda. Tel Abyad kent merkezinde durum ise normal".

Kobani'de ise yaşanan IŞİD saldırısından dolayı kentte güvenlik önlemleri alınıyor.

Kobani'de 3 gün sokağa çıkma yasağı

BBC Türkçe Servisi'ne konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kobani Eşbaşkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler Komitesi üyesi Ömer Eluş ise, Kobani saldırısından dolayı kentte 3 günlük sokağa çıkma yasağının alındığını belirtti.

Eluş, karara ilişkin ayrıntılar için şunları söyledi:

"Artık geceleri saat 20:00 'dan sabah saat 06:00 sularına kadar geceleri asayiş güçleri dışında kimse sokakta almayacak. Köylerde savunma komiteleri oluşturulacak ve bu insanlara silah verilecek. Şimdi YPG ve asayiş güçleri kentte ve köylerde IŞİD üyesi var mı yok mu onun taramasını yapıyorlar."

Eluş, bugün sabah saatlerinde Kobani'ye 3 kilometre mesafede bulunan Hesnoke köyünde iki IŞİD üyesini ele geçirdiklerini ifade edip şöyle devam etti:

"Biri YPG güçlerince ölü ele geçirildi. Biri ise sağ ele geçirildi. Sağ ele geçirilen Suriye'nin Humus kentinden. Şimdi sorgulanıyor. Saldırıyı nasıl yaptıkları ve saldırıda kimlerden destek aldıkları soruluyor. IŞİD üyelerinin takas edilmesi söz konusu değil, zaten IŞİD'in elinde YPG üyesi esir yok."