BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Lütfü Türkkan kadın şiddetini meclise taşıdı!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan torba yasa görüşmelerinde Hükümete kadın ve çocuklar üzerinden de yüklendi.

Abone ol

Son bir yılda kayıp çocuk sayısının iki buçuk kat arttığına dikkat çeken Türkkan, İktidarın kadınları bile koruyamadığını vurguladı.

Gelir Vergisi Kanunu'nun 89'uncu maddesi kamu yararı statüsüne sahip derneklere yapılan bağış ve yardımlara kurumlar ve gelir vergisinden indirim imkânı tanıyor. Düzenlemenin güzel ama eksik olduğunun altını çizen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan çocuk destek merkezleri, çocuk evleri sitesi, aktif yaşam merkezi, ev tipi sosyal hizmet birimleri ile ev tipi sosyal hizmet birimleri koordinasyon merkezlerinin de bu düzenlemeye dâhil edilmesini istedi. Türkkan gerekçelerini şöyle sıraladı ; “Neden mi? Çocuk destek merkezleri, ihtiyacı olan çocuklara psikolojik ve sosyal destek veriyor, geçici süreyle bakım ve korumalarını sağlıyor. Bu geçici sürede çocukların aile, yakın çevre ve toplum ilişkilerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Çocuk evleri sitesi korunma ihtiyacı olan çocukların bakımlarını sağlıyor. Ev tipi sosyal hizmet birimleri, çocuk, kadın, engelli ve yaşlılar ile bakım ve barınma ihtiyacı olan kişilere hizmet veriyor. O nedenle, bu merkezleri yaptıranlar, yapımına destek olanlar ve bağış yapanların da ödeyecekleri gelir vergisinde indirim yapılmalıdır.”

KAYIP ÇOCUK SAYISI ARTMASIN DİYE NE YAPIYORSUNUZ?

Kısa bir süre önce kayıp çocuklarla ilgili İçişleri Bakanı’na soru önergesi veren Türkkan son bir yılda kendisinden haber alınamayan çocukların sayısının iki buçuk kat arttığını belirtti. Hükümete sorduğu soruya kendi yanıt verdi. “Kayıp çocuk sayısının daha da artmaması için ne gibi tedbirler aldınız, neler yapıyorsunuz? Ben biliyorum, bunlarla uğraşacak hiç vaktiniz yok daha mühim işleriniz var, komisyonlarda bekleyen kanunlar var. Bu kanunlarla yolsuzlukların üstünü örtecekseniz, hırsızları koruyacaksınız, rüşvetçileri koruyacaksınız sizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor bu kayıp çocuklar. Uzmanlar bas bas bağırıyor kayıp çocukların bulunması konusunda ihbar gelir gelmez Emniyet birimlerinin hızla hareket etmesi gerektiğini söylüyorlar. Peki hızlı hareket ediyorlar mı? Hiç zannetmiyorum.”

42 GÜNDE 23 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

MHP Kocaeli Milletvekili’nin gündeminde kadına yönelik şiddet de vardı. “Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde kadına yönelik şiddet çok arttı. Öyle böyle değil, ciddi anlamda arttı; artış oranı yüzde 1.400. Karşımızda kadını bile korumaktan aciz bir iktidar var. Ben size bir şey söyleyeyim mi? 2014 yılının başladığı günden bugüne kadar 42 günde bu ülkede 23 kadın cinayete kurban gitti.. Kadın bas bas bağırıyor polisin, savcının, hâkimin kapısını çalıyor "Beni koruyun" diye feryat ediyor ama sonuç yine değişmiyor. Zavallı kadınlar göz göre göre hayatını kaybediyor ama soracak olursanız "Kadınları korumak için her şeyi yaptık." dersiniz. Sözde düzenlemelerle kadınlar korunmuyor beyler; rakamlar ortada, ben sonuca bakarım düzenlemeye değil. Her konuda olduğu gibi bu konuda da beceriksiz olduğunuzun altına da imzamı atarım”.