BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,98
HABER /  GÜNCEL

Lüks cipten kalaşnikof çıktı

İstanbul'da yine lüks bir cipten kalaşnikof bulundu.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de yol kontrolü yapan polislerin, Uzi ve Glock marka suikast silahı ele geçirmesinden sonra, benzer bir olay da Ümraniye'de yaşandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü motorize timleri tarafından dün saat 18.00 sıralarında Ümraniye Alemdar Caddesi Haldun Alagaş Spor Kompleksi önünde yol kontrolü yapıldı. Kontrol sırasasında şüpheli görülen 34 AK 1004 plakalı Nissan marka jeepi durduran polis ekipleri, araç içinde bulunan Ahmet (27) ve Dursun Akgün (43) isimli amca çocuklarının üst arama ve kimlik sorgularını yaptı.Daha sonra aracın içinde arama yapan polis ekipleri, arka koltuğun zemininde bir adet AK - 47 Kalaşnikov marka otomatik piyade tüfeği, silaha ait 1 adet şarjör ve 27 adet 7.62 mm çapında mermi ele geçirildi.
Araçlarında uzun namlulu silah bulunan iki kişi, sorgulanmak üzere Ümraniye Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı. Kalaşnikov'un yakalanması üzerine, Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Ümraniye'ye gelerek gözaltına alınan kişileri sorgulamaya başladı. Bu arada olay yeri inceleme ekipleri tarafından silahın üzerindeki parmak izlerinin alınması için teknik çalışma başlatıldı. Ele geçirilen silahın, balistik incelemeye alınması için kriminal laboratuvara gönderileceği belirtildi.

Bu arada gözaltına alınan Ahmet ve Dursun Akgün, Ümraniye Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürüldükleri sırada habercilerin sorularına küfür edip saldırarak cevap verdiler. Gözaltındaki Ahmet Akgün'ün uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah bulundurmak suçların adli kaydının olduğu tespit edildi. Silahların yakalandığı aracın ise zanlıların yengesine ait olduğu belirtildi.